2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Engelli öğrencilerden anlamlı sergi

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI SERGİ

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Kars Valiliği Bakım Rehabilitasyon ve Aile Dayanışma Merkezi’ndeki sergi açıldı. Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 17 öğrencinin yılsonu el sanatları ve kokulu sabun ile yaptıkları bir birinden eserleri sergiledi.

Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin sergisinin açılışını Kars Valisi Ahmet Kara yaptı. Açılışa Vali Ahmet Kara, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gün, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Hatice Küçükler, öğretmenler, rehabilitasyon merkezi çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gün, Vali Ahmet Kara’ya, merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Ahmet Kara, engelli çocukların yaptığı bir birinden güzel eserleri çok çok sevdiğini söyledi.

Engelli çocukların her ferdin bir parçası olduğunu belirten Vali Ahmet Kara; “Kars’ta sorunu olan hiçbir vatandaş Devlete ulaşmada zorluk çekmesin. Sorunu olan her vatandaşın sorununa Devlet ulaşabilsin. İnşallah vatandaşların hepsine yeteri kadar sahip çıkıyoruzdur. Toplum hepimizin.Bunlar bizim çocuklarımız, annelerimiz, bacılarımız, babalarımız, yaşlılarımız, bunlar bizim. Yani bizden bir parça bunlar. Burada, Rehabilitasyon Merkezi’nde bu güzel çocuklarımızın etkinliklerini kutlamak için buradayız. Bunların üretimleri inşallah daha da çoğalacak. Çoğaldıkça da onları satacağım ve onların gelirlerini yine ihtiyaçlarında harcamaları için kendilerine vereceğiz” diye konuştu.

Rehabilitasyon merkezi öğrencileri müzik eşliğinde kolbastı oynadılar. Vali Kara, öğrencilerin kolbastı oyununa alkışlarla eşlik etti.

Daha sonra sergiyi gezen Vali Ahmet Kara, öğrencilerin yaptığı eserleri beğendi. Vali Kara, öğrencilerle bire bir sohbet ederek sorunları olup olmadığını sordu.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI SERGİ
ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI SERGİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 10:23:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?