6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Engelliler için asansörlü araç

Engelliler Haftası nedeniyle Kars Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesiyle engelliler için satın alınan asansörlü minibüs basına tanıtıldı.
Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Engelsiz Hayat' konferansına getirilen minibüs burada basına tanıtıldı. Dolunay Derneği Başkanı Bahattin Şeker, Başkan yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, asansörlü minibüs alımının engelliler adına önemli bir adım olduğunu belirttiler.
Kendisi gibi bu araçtan faydalanmak isteyen engellilere çağrıda bulunan Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, "Kars Valiliği bu aracı kentteki tüm engelli vatandaşlar için aldı. Engelli kardeşlerim bu aracı kullanmak için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ikametgah adresi ve engelli olduğunu belirten rapor ve nüfus cüzdan örneği ile başvuracaklar. Böylece 24 saat önceden müracaat edip aracın kendisini alacağı yeri ve gideceği yeri bildirecekler. Yürüme ve fiziksel engelli herkes bu aracı
ücretsiz olarak kullanabilecek. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'e, İl Özel İdaresi aracılığı ile böyle bir aracı Kars'taki engellilere hediye ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.
KAÜ Matematik Kulübü öğrencileri ise başlattıkları bir kampanya ile topladıkları parayı Dolunay Derneği'ne bağışladılar.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?