6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Engellilere iş kredisi

Kars Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, engellilere, engelli yakınlarına ve yeni mezun olacak üniversite öğrencilerine iş kredisi müjdesi verdi.
Demirdaş, muhtaç ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan, 'mesleğim var ama iş kuramıyorum' diyen vatandaşlara yönelik Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile 15 bin TL'ye kadar kredi desteği verileceğini belirtti.
Demirdaş, şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin yaşandığı bu günlerde geçtiğimiz hafta üniversite öğrencilerimizi de ilgilendirir biçimde iş kredisi verme ve iş kurma kampanyası başlattık. Bu kredinin özelliği 2 yıl faizsiz ve geri ödemesiz olması ve geriye kalan 6 yılda da eşit taksitler halinde 15 bin TL'ye kadar varan miktarlarda olması. Gerek yeni mezun olacak öğrencilerimize gerekse 'mesleğim var ama iş kuramıyorum' diyen vatandaşlarımız için kredi verme kararı aldık ve bunu da basın
marifeti ile tüm halkımıza duyurduk. Örneğin bir vatandaşımız, işsiz veya engelli olabilir. Buyursunlar SYDV'ye başvursunlar. Biz her Perşembe Vakıf Mütevelli Heyeti toplantılarını yaparak bu konuda gelen bütün başvuruları değerlendiriyoruz. Bu nedenle tüm engelli ailelerine çağrıda bulunuyorum. Engelli çocuğu ile birlikte bir iş kurmak isteyen ailelere bunu duyurmak isterim. Örneğin bir vatandaşımız engellidir ama bilgisayar teknoloji üzerine bilgili olup alt yapısı vardır. Buyursun gelsin vakfımıza
başvursun. 2 kişi bir araya gelirse 30 bin TL'ye kadar kendilerine destekte bulunalım ve işyeri kuralım. Tek şartımız bu kişilerin muhtaç olmaları ve her hangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmamalarıdır."

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 15:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?