6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Ermeni gazetecileri geri çevirdi

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, 'Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Barış Siyaseti' hakkında görüşmek isteyen Ermeni gazetecilerin randevu talebini reddettiğini açıkladı.


Ermenistan'dan Kars'a gelen Ermeni gazeteciler, Kümbet Camii'nin kilise olarak yeniden ibadete açılmasını isteyerek, ellerinde harita ve eski fotoğraflarla birlikte eski binaları gezip çeşitli görüntüler aldılar. Kars'ta Ermenilere büyük katliam yapıldığını iddia eden Ermeni gazeteciler, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'ndan da randevu istediler.

Ermenilerin randevu talebini reddeden Başkonsolos Sultanoğlu, "Azerbaycan topraklarını işgal eden, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımayan, sözde soykırım siyasetini bugün de devam ettirerek Türkiye'den utanmadan toprak talebinde bulunan Ermenistan ile hiçbir şekilde görüşmemiz mümkün değildir. Ermenistan Şant Televizyonu'ndan Artyom Yerkanyan bizi arıyor ve 'Türkiye - Ermenistan ilişkileri ve barış Siyaseti' hakkında randevu almak istiyor. İşgalci ve katliamcı bir devletin Kafkaslar'da barıştan söz etmesi çok garip bir olaydır.

İşgalci Ermenistan Kafkaslar'da barışa nasıl aracılık yapabilir? Bunu da anlamış değiliz. Bu maksadını aşan bir randevutalebidir ve Türkiye Azerbaycan kardeşliğine gölge düşürmekten başka bir amaç taşımamaktadır. Bu nedenlerden dolayı Ermenilerin randevu talebini reddetmiş bulunmaktayım" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kaçak nebi IP: 85.108.185.xxx Tarih : 13.05.2009 12:42:28

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Sn Hasan Sultanoğlu beye teşekkürlerimi arz ederek yorumuma başlamak istiyorum."Azerbaycan topraklarını işgal eden, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımayan, sözde soykırım siyasetini bugün de devam ettiren ülkenin sözde aydın gazetecileri ki dilim varmıyor,bunlar kalemlerinde  mürekkep yerine kan damlayan , beyinlerinde Türk düşmanlığı kazınmış olan bu medya mensuplarına  hak ettikleri dersi vermenizi  Türk milletini ziyadesiyle menmun etmiştir.......Teşekkürler   SN SULTANOĞLU SAYGILARIMLA NOGAY