5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Ertuğrul Günay Kars'ta

Kars Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kafkas Kültürleri Festivali'ne katılmak için kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Biz hiçbir ayrım yapmadan camileriyle, kiliseleriyle, medreseleriyle bu toprakların sahip olduğu bütün kültür birikimini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz" dedi. 

Bakan Günay, Kars Havaalanı'nda Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, daire amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Valilikte Vali Erden'den ilin tarihi ve turizmi hakkında bilgi alan Bakan Günay, daha sonra Kars ve çevre illerdeki turizm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Turizmin çeşitlenmesi açısından Kars'ın büyük potansiyel taşıyan kentlerden biri olduğunu söyleyen Bakan Günay, "Kars Türkiye'deki 15 marka kent
arasında yer alan bir kenttir. Önemli olan bunun ildeki tüm birimler tarafından içselleştirilmesidir. Kars'ta bunun içselleştirildiği hissini tüm boyutlarıyla görüyoruz. Kültür ve doğa turizminin geliştirilmesi için tüm birimler tarafından seferberlik başlatılmış durumda. Biz de bunu destekliyoruz" dedi. 

Gazetecilerin, İstanbul Yenikapı'da Marmaray projesi için yapılan kazılar sırasında İstanbul'un 8500 yıllık tarihini gün yüzüne çıkartan tarihi eserlerin bulunmasıyla ilgisi sorusu üzerine, Bakan Günay şunları söyledi: 

"Hiçbir yerdeki tarihi eserleri ihmal etmiyoruz. Basında bazen bilgisizlikten kaynaklanan bazen de başka yeni tartışmaları belki gündeme getirmeye çalışan amaç dışı ya da gerçek dışı haberler çıkabiliyor. Hiçbir yerdeki potansiyeli öldürmeden bir turizm ve kültür seferberliği yapmaya çalışıyoruz. Ama isterseniz bugün, yarın ve öbür gün bu coğrafyayla ilgili konuşalım. Gündemde Kars, Ardahan, Iğdır, Ani Harabeleri, Sarıkamış olsun. Biz diğer konuları İstanbul ve Ankara'da zaten konuşuyoruz" 

Bakan Günay, valilikteki programının ardından Kültür Evi'ni oradan da AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. 

Bakan Günay, AK Parti İl Teşkilatı'nda yaptığı açıklamada, "Biz hiçbir ayrım yapmadan camileriyle, kiliseleriyle, medreseleriyle bu toprakların sahip olduğu bütün kültür birikimini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bugün turizm, dünyada önemli gelir kaynaklarından biri oldu. Türkiye bu pastadan ciddi pay alan ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Dünyanın 200 ülkesi arasından en fazla ziyaretçi alan 9., en fazla gelir elde eden 11. ülke durumundayız. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde Türkiye'yi ilk 5 ülke arasına sokmaya çalışacağız. Bu yıl başka ülkelerden Türkiye'ye turizm amaçlı 25 milyonun üzerinde kişinin gelmesini bekliyoruz. Dünyada yaşanan ekonomik kriz ortamında ve Türkiye'nin yaşadığı cari açık sorunları karşısında bu önemli bir gelir kapısıdır. Turizm özellikle gençler için de önemli bir istihdam sağlamaktadır. Sadece İstanbul ve Akdeniz'in değil tüm ülke topraklarının turizmden faydalanmasını istiyoruz. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Kavga etmek isteyenler için çok parti var. Türkiye'yi kısır döngü tartışmaların içine sürüklemek isteyenler var. Milletin istediği hizmettir. Bizim tek gayemiz Türkiye'nin barış, bolluk ve esenlik içinde bir geleceğe doğru yürümesini sağlamak ve cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk'ün söylediği gibi çağdaş uygarlık düzeyine Türkiye'yi ulaştırmaktır" diye konuştu. 

Daha sonra Kars Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Günay, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 15:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?