4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Eski top mermisi buldu

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Karahamza köyünde ikamet eden Cevdet Yıldırım, Yolgeçmez köyü sınırları içerisinde bulunan Ziyaret Dağı'nda eski bir top mermisi bularak jandarmaya haber verdi.

Yolgeçmez köyü mevkiinde bulunan Ziyaret Dağı'nı gezen Cevdet Yıldırım, kazılmış olan kuyu kenarında eski bir top mermisi buldu. Gördüğü manzara karşısında şaşkına dönen Yıldırım, korkusuzca eline aldığı top mermisini bir sağa, bir sola çevirerek inceledi. Eline ve omzuna aldığı top mermisiyle poz veren Yıldırım, “Ben bundan korkmuyorum. Bunu böyle alıp sağa sola çarpmasanız bir şey olmaz” dedi.

Daha sonra elindeki top mermisini bulduğu yere bırakan Yıldırım, cep telefonuyla ilçe jandarma karakol komutanlığını arayarak nöbetçi subaya konu hakkında bilgi verdi. Bölgeye ziyaret için geldiğini anlatan Yıldırım, “Biz her yıl buraya ziyarete geliyoruz. Geldim baktım, burada bir tane top mermisi var. Burası eşilmiş, çıkarılmış ve toprağın üzerine bırakılmış. Bilgi verince komutan bana teşekkür etti. Benim telefon numaramı aldılar. Gelip bunu buradan kaldıracaklar. Anlatılana göre Cihan Harbi'nde burada askerlerimize ait mevziler varmış. Burada şehitlerimiz de var zaten. O yıllarda buradan gelen düşmana karşı çatışma yapmışlar. O zamandan kalan toplar işte burada askerler tarafından imha edilmiş herhangi bir tehlike olmasın diye. Burada da altın arama amacıyla kazılar yapılmış. Defineciler kazı yaparken de bu top mermisini buradan çıkarmış” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2012 Perşembe 18:56:20
Güncelleme :12 Temmuz 2012 Perşembe 18:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?