6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Esnafa icra geliyor

Kars Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Namık Akça, icralık olan sanayi esnafının durumunu gözler önüne serdi.

Akça, "Esnafımızın içinde bulunduğu durumu takip etmekte ve ortaklar lehine sonuçlar almak için uğraş vermekteyiz" dedi.

Akça, Küçük Sanayi Sitesiyle ilgili olarak, "Küçük Sanayi Sitesi 408 iş yeri olarak ihale edilmiş. 408 ortak üyelerinden tek tek taahhütname vererek imza altına alınmış ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderildikten sonra işyeri kuraları Bakanlık temsilcileri ve noter huzurunda hak sahiplerine teslim edilmiştir. İcraya verilme İşlemi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ana sözleşmesi gereği taahhütleri yerine getirmeyen üyelere uyarı mahiyetinde yapılmıştır. Kimsenin aracı falan satılmamıştır. Aslında araç bağlandığı zaman borcun tamamı ödenmeden icra işlemi kaldırılmaz. Fakat biz, yönetim kurulumuz risk alarak mevsim itibariyle işlerin durgun olması ve ülkemizdeki ekonomik krizde göz önünde bulundurularak icra işlemlerini geçici bir süre için durdurmuşuzdur. Ödeme şekline gelince, ana sözleşmenin 14. maddesi şöyledir: Taksitlendirme başlatıldıktan sonra 30 gün içerisinde parasal yükümlülüğünü yerine getirmeyenler yönetim kurulu kararıyla ortaklıktan çıkarılır. Takdiri okuyuculara ve siz üyelere bırakıyorum.
Değil 30 gün 1998 yılından bu tarafa hiç borcunu ödemeyen üyelerimiz çoğunluktadır" dedi.

Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak bütün üyeleri koruyup kolladıklarını da ifade eden Akça, şunları söyledi:

"Hepsi de bunu iyi bilmektedir. Yönetim Kurulu olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvurarak 3 yıl erteleme yaptırmışızdır. Fakat bu süre 2007 yılı itibariyle dolduğu halde yine işlem yapmadık. Ama, üyelerimizin de takdir edeceği gibi borç geri ödemelerinde yasal yollar kaçınılmaz bir hal almış ve yönetim kurulumuz da zan altında kaldığından icra işlemlerini başlatmak zorunda kalmışızdır. Bankadan nasıl ki kredi aldığınız zaman 1 hafta geciktikten sonra işlem yapılabiliyorsa buradaki işlemler de aynıdır. Fakat burada tek fark vardır. Yönetim kurulumuz büyük fedakarlıklar yaparak bu süreci 8 yıl erteletmiştir ve üyeleri mağdur etmemiştir. Hepinizin de haberdar olduğu gibi faizlerin tamamen silinmesi ve sosyal tesislerin bir an önce bitirilmesi için Bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bizzat görüşülerek konular hakkında çok müspet sonuçlar alınmış olup ödemelere kolaylık getirilmiştir. Nisan ayındaki toplantıda kooperatif üyelerine konu hakkında tam bilgi verilecektir"
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 10:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?