5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Fakülte için kampanya

Kars'ın Susuz ilçesinde başlatılan 'Cilavuzu seviyorum, Fakültemi istiyorum' kampanyası kapsamında komisyon kuruldu.

Susuz Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda kampanya kapsamında düzlenen programa Susuz Kaymakamı Asalet Karabulut, Belediye Başkanı Ahmet Zinderen, İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Karaçıray, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Uray, AK Parti İlçe Başkanı Sinan Balcı, MHP İlçe Başkanı Celal Uzgur, DSP İlçe Başkanı Yasin Zerman, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cilavuz Haber gazetesi yazarı Mehmet Zengül, "26 Haziran Perşembe günü Cilavuz Haber gazetesi 'Cilavuz fakültesini
istiyor' manşetiyle çıktı. O günden bugüne geçen kısacık zamanda, çok büyük mesafeler kat ettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz gazete olarak 'Cilavuz fakültesini istiyor' haberiyle halkımızın arzu ve isteklerine tercüman olduğumuz gerçeğini kavradık. Susuzlular ilk kez gazetemizi okumakla kalmadı, tartıştı. 'Bu işten bir şey çıkmaz' diyenimiz oldu. Ancak neden olmasın diyenlerimizin çoğunluk olduğunu gördük. Gençler gazetemizi ziyaret ettiler. Fikirlerini ortaya koydular, görev talep ettiler. Herkes elini taşın altına koysun dediler. Evet, herkes elini taşın altına koysun dediler. Ortada bir taş yoktu. Bir fikir vardı ilk başta. Üstelik bu fikir daha önce çeşitli yer ve zamanlarda dillendirilmiş, arzu edilmişti. Kimsenin bu fikre itirazı yoktu. Kimi girişimler de olmuştu. Hatta Ankara'ya gidilmiş toplantılar yapılmıştı. Geçmişteki bu çabaları unutmaksızın, yok saymaksızın bir işe girişilmişti. Bir büyüğümüz imza kampanyası düzenleyelim, halkı bu fikre dahil edelim demişti. Bu fikir artık herkesin
olmuş, imza metni hazırlanmış, gerekli izinler alınmıştı. Daha ilk gün, binin üzerinde imza toplanmıştı" dedi.

Birçok kişi ve kurumun bir şeyler yapmaya koyulduğu belertin Zengül, "Bazı görüşmeler yapıldı. Yalnız olmadığımızı gördük. İsteğimiz makul bir istekti. Karşılanabilir bir istekti. Ancak bizden istenenler veya muhtemelen istenecekler konusunda hazırlıklı olmalıydık. Herkes bir fakülte, bir yüksekokul için Cilavuz'un bir alt yapısı olduğunu biliyordu. Ancak bildiğimiz bir şey daha vardı. Öğretmen Okulu'nun binalarının birçoğu kullanılamaz haldedir. Bu haliyle isteğimizi kabul ettirmemiz pek olası görülmüyor. Öyle ise binaları bu zavallı halinden kurtarmamız gerekiyor ilk önce. Tabi bu beklememiz anlamına gelmiyor. Kars'ta yayın yapan 8 gazetede kampanyamızla ilgili üç değişik haber yayınlandı. Aynı haberler Kars'taki internet sitelerinde ve İhlas Haber Ajansı'nda yayınlandı.

Cilavuz Haber gazetesinin internet sitesinde fakülteyle ilgili haberlerimiz 873 kez, Susuz.org'daki imza kampanyası haberi 2 bin 755 kez okundu. Şimdi bugün burada bundan sonra işleri daha organize ve merkezi olarak yürütecek bir komisyon seçeceğiz. Seçilecek bu heyete yetki vereceğiz. Susuz Halkı adına, işleri bu komisyon yürütecektir. Bu komisyon da halkımıza karşı sorumlu olacaktır. Bu komisyonda görev almak isteyen arkadaşlar, kendilerini veya başkalarına önerebilirler" diye konuştu.

Kaymakam Asalet Karabulut, dayanışma olmadan neticeye varılamayacağını vurgulayarak, "Bizzat bu işe gönül vermek gerekiyor. Bir anda her şey olmuyor azimli ve devamlı bir çalışmanın başarıyı getireceğine inanıyorum. Anadolu Öğretmen Lisesi kampusu içerisinde yer alan kullanılabilir durumdaki bir binanın ve atıl durumdaki 3-4 binanın Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsisi için gerekli işlemleri başlatabiliriz. Önemli olan halkın çıkarlarıdır" şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda İbrahim Zeyrek, Sinan Balcı, Mehmet Zengül, Mehmet Uray, Ayhan Bulut, Ergün Gökçe, Zafer Rençber ve Ebubekir Zariç komisyon için seçilen isimler oldu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 16:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?