5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Film festivali start aldı

Ankara Sinema Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kars Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği '14. Gezici Festival' kapsamındaki "3. Uluslararası Altın Kaz Film Festivali", 'Pandora'nın Kutusu' adlı filmin gösterimiyle başladı. 

10 filmin yarışacağı ve 5 filminde galasının yapılacağı Altın Kaz Film Festivali'nin açılış programı Kars Sanat Merkezi'nde yapıldı. Açılışa Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, sanatçılar Tarık Akan, Derya Alabora, yönetmen Yeşim Ustaoğlu ve çok sayıda yerli ve yabancı konuklar katıldı. 

14. Gezici Festival programını anlatan ve filmleri tanıtımının yapılmasıyla başlayan programda Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Başkan Alibeyoğlu ise, Kars Şehir Sineması'ndaki ses düzeninde meydana gelen bir aksaklık nedeniyle programı Kars sanat Merkezi'ne almak zorunda kaldıkları için özür dileyerek, "Bu soğuk kentin insanları sıcak yüreğimizi, dostluğumuzu, misafirperverliğimizi göstermeye çalışacağız. Kendinizi evinizde gibi hissedin. Bu şehirde insanlarımızı seveceksiniz. Aşıklar Bayramı yapıyoruz hiç gazeteci arkadaşlarımıza gerek kalmadan ozanlar ülkenin her tarafına yayılarak Kars'ı anlatıyorlar. Sizlerde ülkenin dört bir tarafına yayılarak Kars'ı anlatacaksınız. Kars'tan iyi dileklerle ayrılacaksınız ve sizleri mutlu etmeye çalışacağız" dedi.


Pandora'nın Kutusu filminin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu da, Sarıkamışlı olduğunu söyleyerek, "Umarım filmi beğenirsiniz. Film hakkında konuşmak istemiyorum. Umarım bir yerlerde karşılaşırız" dedi. 

Pandora'nın Kutusu filminin başrol oyuncusu Derya Alabora da, "Kars'a birkaç senedir geliyorum ve artık bir alışkanlık hale geldi. Açılış filminin bizim filmimiz olması bizi ayrıca çok mutlu etti" diye konuştu. 

Filmin oyuncularından Ömür Avkıran, Derya Alabora ile 10 yıldır tiyatroda birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, "Yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun tüm filmlerini büyük bir beğeniyle izliyorum. Bir kadın yönetmen olarak tavrıyla, politik duruşuyla, her şeyiyle onunla gurur duyuyorum. Sizlere de bizi Kars'a davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Bazı oyuncular ise Kars'ın peynirini çok beğendiklerini, peynir siparişi verdiklerini ifade etti. 

6. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen 'Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler' yarışmasında 11-12 yaş grubunda birinci olan Karslı Mehmet Haktan Şakiroğlu sahneye davet edilerek başarısından dolayı tebrik edildi. Minik sinemacı daha sonra Pandora'nın Kutusu filminin yönetmeni ve oyuncularına çiçek takdim etti. 

Yapılan konuşmalardan sonra Pandora'nın Kutusu filminin gösterimiyle festival açılışı gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 13:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FIRAT KIZILTEPE IP: 193.140.225.xxx Tarih : 9.11.2008 13:50:00

BENİM YORUMUM MALESEF HABER İÇİN OLMAYACAK.HABERLERİ OKURKEN HER ZAMAN KARŞILAŞTIĞIM ACI GÖRÜNTÜLERDEN BİRİNİ DAHA BU HABERDE GÖRDÜM.SİZİN GİBİ TOPLUMU BİLGİLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞAN VE EN ÇOK ZİYARET EDİLEN SİTELER ARASINDA YER ALAN BÖYLESİNE GENİŞ BİR KİTLEYE HİTAP EDEN BİR HABER SİTESİNİN """Film festivali start aldı """ ŞEKLİNDEKİ CÜMLE YERİNE""FİLM FESTİVALİ BAŞLADI"""YAZSANIZ DAHA GÜZEL OLMAZMIYDI.HACETTEPE TÜRKÇE TOPLULUK ÜYESİ OLARAK SİZLERDEN RİCA EDİYORUM.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM.