2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Fırtına köyü yerle bir etti

FIRTINA, ÇAMYAZI KÖYÜNÜ YERLE BİR ETTİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde önceki gün yaşanan şiddetli fırtınada adeta yerle bir olan Çamyazı köyünde yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü harekete geçerken, Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerince köyde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Köylü vatandaşlar akşam saatlerinde aniden başlayan yağmur ve şimşekle birlikte eser şiddetli fırtına sonucu 115 evin çatısını ve duvarlarını, elektrik ve telefon direklerini devirdiğini, iletişimin tamamen kesildiğini anlattı. Fırtınanın, hemen köyün yanında bulunan ormandaki çam ağaçlarını kökünden kopararak devirdiğini anlatan köylüler, köy ilköğretim okulu binasının çatısının da büyük bir bölümünün yerinden koparak hasar oluştuğunu belirtti.

Yaşanan durum üzerine Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü harekete geçerek Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerince köyde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalarda 115 tane evin çatısı ve duvarları tahrip olduğu belirtildi. Köylülerin kimisi uçuk duvarların taşlarını ayıklarken kimisi ise sokaklara savrulan çatı saclarını ve enkazlarını bir araya toparlayarak yaralarını sarmaya çalıştı.

Olayı anlatan 70 yaşındaki Nadime Nadir, "Akşam evde otururken bir de baktık ki aniden küt küt diye diye sesler gelmeye başladı. Fırtına evin çatısını kaldırıp yere attı. Biz o anda dışarı çıkamadık, ortalık zifiri karanlık, şimşekler çakıyordu. Tam bir afet yaşandı. Sabah uyandığımızda dışarı çıktık, köy yerle bir olmuş. Sabaha kadar hep oturduk, dışarı çıkamadık, yetkililer de geldi, hasar yerlerini yazıp çizip gittiler" dedi.

Çamyazı Köyü İlk Öğretim Okulu'nun çatısının büyük bir bölümünün tahrip olduğuna anlatan Köy Muhtarı Abdul Kaleli ise ilgililerden destek beklediklerini anlattı.

Öte yandan Sarıkamış'tan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Harun Karslı ise hasar tespiti için gelen görevlilerle birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Harun Karslı, "Geçtiğimiz gün bu köyde akşam saatlerinde kasırga meydana geldi ve büyük bir hasar oldu. Şu anda devletin bütün kurumları, başta Kaymakamlık olmak üzere Telekom, TEDAŞ afet yerlerini gezerek çalışmalar başlattı. Bayındırlık Müdürlüğü'nden gelen ekipler ise tespitini yapmış bulunmaktadırlar. Yapılan çalışmalar sonucu 115 tane evin hasar gördüğü

belirlenmiştir. Bunlara da gereken yardımlar yapılacaktır" diye konuştu.

FIRTINA, ÇAMYAZI KÖYÜNÜ YERLE BİR ETTİ
FIRTINA, ÇAMYAZI KÖYÜNÜ YERLE BİR ETTİ
FIRTINA, ÇAMYAZI KÖYÜNÜ YERLE BİR ETTİ
FIRTINA, ÇAMYAZI KÖYÜNÜ YERLE BİR ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 12:54:05
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 23:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?