5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Fırtına kurbanı Canan'ın sınıfında yas vardı

Kars’ta bir inşaatın çatısının aşırı rüzgar nedeniyle üzerine düşmesi sonucu dün hayatını kaybeden Canan Çilkasit’in sınıfında bugün gözyaşı sel oldu.

Halitpaşa Mahallesi Mağaracık Sokak’ta dün arkadaşlarıyla birlikte oyun oynarken Ali Ekber Akbaba’ya ait ikinci katı inşaat halindeki evin çatısının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Canan Çilkasit’in okulunda bugün yas vardı. Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu 2. sınıfında okuyan Canan Çilkasit’in fotoğrafı kırmızı karanfillerle birlikte oturduğu sıraya konuldu. Arkadaşlarının ölümünü okula geldiklerinde öğrenen ve ilk önce şaka olduğunu zanneden minik öğrenciler, gerçeği anlayınca hıçkırıklarla ağlamaya başladı. Canan Çilkasit’i çok sevdiklerini ve çalışkan bir öğrenci olduğunu söyleyen arkadaşları, sınıf tahtasına da "Seni Unutmayacağız Canan" yazarak sevgilerini dile getirdiler.

Bugün Ankara’dan gelen ve öğrencisinin öldüğünü yeni öğrenen sınıf öğretmeni Tuncer Uşar ise, yeni can kayıpları yaşanmaması için belediyelerin ruhsatsız yapılara izin vermemesini ve imar konusunda daha duyarlı olmalarını isteyerek, Canan’ın ölümünün herkesi yasa boğduğunu söyledi.

Öte yandan, Canan Çilkasit’in ölümüne neden olan çatıya ait binanın ruhsatsız olduğu öğrenildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

kars
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?