5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Flarmoni derneğinin ilk konseri

Kars Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Nizamettin Haznedar'ın girişimiyle kurulan ve aralarında doktor, avukat, öğretim üyesi, gazeteci, esnaf, mühendis, müzisyen, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 70 kişilik Sinematek Derneği ile Filarmoni Derneği'nin ilk etkinliğinde konser verildi.

Ağır Ceza Hakimi Nizamettin Haznedar'ın öncülüğünde başlatılan ve geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen Sinematek Derneği ile Filarmoni Derneği ilk konserle izleyicilerle buluşturuldu. Kars Sanat Merkezi'ndeki konsere Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden'in yanı sıra, dernek üyeleri ile sanatseverler katıldı. Konser öncesinde bir konuşma yapan Hakim Nizamettin Haznedar, "Sizden tek istediğimiz çağına ve toplumuna sorumlu birer birey ve yurttaş olarak çalışmalarımıza omuz vermenizdir. Bu dernekleri desteklemenizi umut ediyoruz. Neden mi? Çünkü bu dernekler başka gezegenlerden gelen birileri değil, yerlisi yabancısıyla Kars'a yerleşmiş ve çağdaş değerleri benimsemiş çok sayıda insan tarafından kuruldu. İkinci nedense savunduğumuz değerlerin sizin paylaştığınız değerlerle benzeştiğini düşünmemiz. Gönlümüz bu başlangıcın güzel bir başlangıç olarak anılmasında" dedi.

Etkinlikte daha sonra piyano ve keman dinletisi sunuldu. Filarmoni Derneği üyesi ve aynı zamanda Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri olan Vasıf Hasanoğlu ile eşi Olga Hasanova ve kızları Sabina ile Dina Hasanoğlu, Beethoven, Chopin, Rachmaninov ve Dvorak'tan eserler çaldı. Muhsin Sarıkaya, Vivaldi'nin 5. Sonatı'yla, Eldar İbrahimov, Mancini'nin ve Rafael Mamedaliyev de Paganini ve Mussorgsky'nin eserleriyle dinleyenleri büyüledi. Yaklaşık 2 saat süren konser sonrası Vali Mehmet Ufuk Erden, Filarmoni Derneği üyesi Olga Hasanova'ya çiçek takdim etti.

Sinematek Derneği de Kars Şehir Sineması'nda gösterdiği Federico Fellini'nin Amarcord adlı filmiyle kuruluşunu ilan etti. Film gösterimi sonrası dernek üyeleri, 1973 yılında çektiği Amarcord'la en iyi yabancı film Oskar'ını kazanan Fellini ve filmiyle ilgili söyleşi gerçekleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cüneyt yavuz IP: 88.230.101.xxx Tarih : 12.06.2008 19:00:05

müzikle ilgili olan birisi olarak beğendim daha çok bu tarz kültürel faaliyetlere önem verilmesi ve desteklenmesi şart özellikle dev. konservatuarının olması büyük sanatsal bir olay bu konuda öğrencilerin desteklenmesi ve sanat bağlamında şans verileerek kars ta büyük bir çığır açılacağını umarım.tüm sanat severler sağolsun.