6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Fotoğraf sergisi açıldı

Kars'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıl dönümü kapsamında 'Bütün yönleriyle Çanakkale' isimli fotoğraf sergisi açıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri düzenlenen serginin açılışına İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Sıdık Demir, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ebubekir Keleş, Milli Eğitim Müdür Yardımcı Harun Yenice, İlim Yayma Cemiyeti Yurt Müdürü Taner Taştekin ve davetliler katıldı.

Açılışta İlim Yayma Cemiyeti Yurt Müdürü Taner Taştekin, "Bu sergiyi açmakta muradımız bir tarih şuurunu harekete geçirmek. Bir tarih şuurunun oluşmasında tarihimizin en önemli parametrelerinden biri olan 'Çanakkale olgusunu' daha belirgin hale getirmektir. Tavırlarımızdan, davranışlarımızda Çanakkale'de yaşadıklarımızın hem bir dram olması boyutuyla hem tarihe altın harflerle kazınmış zafer olması hesabıyla daha baskın hale getirmektir. Tarih diyoruz, çünkü tarih insana özgü bir şeydir. Mahlukat içerisinde bir tarih şuuruna ihtiyaç duyan tek canlı insandır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PlaceBo IP: 78.160.242.xxx Tarih : 19.03.2009 01:38:20

Sergiyi gezme fırsatım oldu.Bu atmosferi bizleri yaşatan Taner Taştekin ve Öğrencilerine sonsuz teşekkür ederim...