6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Fuhuşla mücadele tam gaz

KARS'TA FUHUŞ OPERASYONU

Kars Emniyet Müdürlüğü'nce sürdürülen fuhuş operasyonları kapsamında 5 otel kapatılırken, 20 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edildi.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in bizzat takip ettiği operasyonlarda; Kars Kalesi, Hasani Harekeni Türbesi, müze ve Evliya Camii'nin de bulunduğu oteller bölgesinde polis ekipleri çalışmalarını hızlandırdı.

Fuhuşla mücadele amaçlı yapılan denetim ve uygulamalarda bugüne kadar 38 bin 662 kişinin genel bilgi toplama (GBT) sorgulamasının yapıldığı öğrenilirken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Otellerde yapılan kontrollerde 20 yabancı uyruklu kadın yakalanarak sınır dışı edilirken, fuhuş yapıldığı tespit

edilen 5 otel ise ilgili komisyon kararıyla kapatıldı. Yapılan önleme aramalarında ise 10 adet tabanca, 5 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet bıçak, 5 adet sustalı tabir edilen bıçak ve 4 adet muşta ele geçirildi. 35 kişiye ise toplam 10 bin 500 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Çalışmaları takip eden İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise fuhuşu bitireceklerini belirterek, "Kararlıyız, bu bölgede fuhuşu bitireceğiz. Amacımız burayı kazanmak. Bu bölgenin adının fuhuşla anılması, Kars'ı zedelemektedir. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu bölgede çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum" dedi.

KARS'TA FUHUŞ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:51:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 11:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?