2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Gazeteciden ilginç protesto

GAZETECİDEN İLGİNÇ YOL PROTESTOSU

Kars'ta, köstebek yuvası haline dönen Iğdır karayolu üzerindeki çukurları protesto eden Karslı gazeteci Gümüşpala Kortağ, üzerine milletvekillerinin isminin yazıldığı mezar taşlarını dikerek kendisine destek veren sürücülerle birlikte Fatiha okudu.

Yoldan geçen araç sürücülerinden de destek alan gazeteci Gümüşpala Kortağ, ilin 3 vekilinin mezar taşını karayolunun 15. kilometresindeki çukurlara dikerek Fatiha okudu. Kars'ın 3 milletvekilinin de kent için hiçbir şey yapmadığını ileri süren Kortağ, "Hava biraz soğuk, cemaate zahmet çektirmek istemedim. Mezarlıkta yeni mezar kazmasınlar. Kars'taki bu karayollarında mezar büyüklüğünde çukurlar var. Burayı eştik ve milletvekillerimizi işte buraya gömdük, Allah rahmet eylesin" dedi.

"BAŞBAKAN'DAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Erzurum il merkezinin bile Karayolları tarafından asfaltlandığını söyleyen Gümüşpala Kortağ, "Erzurum'um içini bile Karayolları asfaltlıyor. Ama Kars'ı, Iğdır'ı, Ağrı'yı ve Ardahan'ı görmüyorlar. Karakurt'tan itibaren bayağı güzel yollar yapılmış. Burada Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü kurulur ise inanıyorum ki Ağrı, Artvin, Iğdır ve Ardahan'a da yararı olacaktır. Ben milletvekillerimizi tekrar duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu onlara bir uyarı eylemi, yaşadıklarını ispat etsinler. Sayın Başbakan bu

konurlarda duyarlıdır. Milletvekilleri Kars'ın bu sorunlarını, özellikle Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü konusunu Sayın Başbakan'a götürmemişlerdir. Götürmüş olsalardı, gerçekten kurulurdu ve faaliyete geçerdi. Ben milletvekillerinden değil, bu anlamda Sayın Başbakan'dan sonuç alacağımızı umut ediyorum" diye konuştu.

Mezar taşlarının karşısına geçerek Fatiha okuyan 30 yıllık sürücü Nurettin Demir, "Haftada en az iki defa bu yolu kullanıyorum. Eğer milletvekillerimiz konunun önemini anlayabilir, idrak edebilirler ise bu eylem onlar için çok büyük konudur. TBMM'de Iğdır, Ardahan ve Kars milletvekilleri birleşsinler, kendi illerine bir şeyler yapmaya çalışsınlar" ifadelerini kaydetti.

Kars-Iğdır karayolunu kullanan minibüs sürücüsü Abdülmecit Çalışçı ise vekillerin ruhuna Fatiha okumayacağını belirterek ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıyı anlattı.

GAZETECİDEN İLGİNÇ YOL PROTESTOSU
GAZETECİDEN İLGİNÇ YOL PROTESTOSU
GAZETECİDEN İLGİNÇ YOL PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 12:44:04
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 13:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tebrikler. IP: 85.110.51.xxx Tarih : 23.04.2010 10:46:56

gerçekten tebrik ediyorum.gazeteci arkadaşları gerçi biraz sansasyonel olmuş ama.yine de bir şekilde vatandaşların sesini duyurmaya çalışması..gerekiyor.artık.
halka hizmet hakka hizmettir..bu bölgedeki karayollarının durumu içler acısı, araçlarda büyük maddi hasarlara neden olabilecek derin çukurlar var.sadece yama ile iş çözülmüyor...zift'i dök üstüne bas çakılı....millette yedi öylemi....inşallah yolları daha uzun süre dayanabilecek kaliteli malzemeden yapılır..