5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Gazeteciler ter attı

Kente yaptığı hizmetleri yerinde göstermek için gazetecilerle birlikte gezi düzenleyen Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu basın mensuplarına ter attırdı. İlginç görüntülerin de yaşandığı gezide yollara merdivenler serilirken, gazeteciler başkanın hızına yetişebilmek için akla karayı seçtiler. 

Kars'ta 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Naif Alibeyoğlu, gazetecilerle birlikte kent turuna çıktı. Belediye'ye ait midibüsle hizmet alanlarına giden başkan ve gazeteciler ilginç görüntülerle de karşılaştılar. 

Yapımı devam eden Aynalı Köşk'te inşaat ustalarının bir kafeste beslediği 9 köpek yavrusuna gazeteciler büyük ilgi gösterdiler. Bunun yanı sıra hızına yetişemedikleri Başkan Alibeyoğlu'nun peşinden koşan gazeteciler akla-karayı seçtiler. Başkan Alibeyoğlu da her gittiği yerde bir açıklama yapıp diğer hizmet alanına yetişebilmek için koşunca ortaya da ilginç manzaralar çıktı. 

Gezinin en ilginç görüntüsü ise inşaatına devam edilen bir binanın üst katına çıkabilmek için işçilerin yola merdiven döşemesiyle yaşandı. İşçiler, Başkan Alibeyoğlu'nun ve gazetecilerin düşmemesi için toprak zemine koyulan merdiveni güçlükle tutabildiler. Oldukça hareketli olan Başkan Alibeyoğlu merdiveni bir çırpıda geçerken, gazetecilerden bazıları oldukça zorlandılar.

10 YIL ÖNCE BU KENTTE İNSANLAR AYAKLARINA POŞET TAKIM KENT MERKEZİNE GELİYORLARDI
10 yıl öncesine kadar insanların ayaklarına poşet takarak kent merkezine geldiklerini ve çamurdan ancak bu şekilde korunduklarını belirten Başkan Alibeyoğlu, bugün ise modernleşen kentin dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunu söyledi. 

Başkan Alibeyoğlu, kültür ve sanata verilen değerden de söz ederek, "Herkes bilir ki Kars'ta su, kanalizasyon, yol, park, bahçe, sinema, tiyatro yoktu. Kars'ta insanlar poşet takıp şehir merkezine geliyordu. Omuzluklarla, eşeklerle su taşıyorlardı. Şimdi doğalgazı gördük. Şimdi yeni otogar, toptancı sebze hali, kapalı otopark görüyoruz. Şehirde 3 bin tane yol ve kaldırım yaptık. Kapalı Spor Salonu yaptık. Spor Sergi Sarayı yaptık. Onlarca tarihi binayı restore ettirdik. Kültür merkezleri yaptık. Kars'ta 350 tane gecekonduda yaşayan insanlarımızı çok çağdaş binalara yerleştirdik. Gecekondular yıkıldı. Kalenin dibindeki tarihi binaların restorasyonu yapıldı ve oradaki gecekonduları insanların daha çağdaş yaşayabilecekleri yerlere mekanlara yerleştirdik" dedi.

BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI OLMANIN YOLU CESURLUKTAN GEÇİYOR
Belediye olarak Kars'a binlerce hizmetlerinin olduğunu, bunları da kıt imkanlara rağmen cesaretleriyle başardıklarını anlatan Başkan Alibeyoğlu, "Bu hizmetlerimizin yirmide birini bile Kars'ın ve belediyemizin imkanlarıyla yaptırmıyoruz. Çevremize, dostlarımıza projelendiriyoruz. İş adamlarımızı davet ediyoruz, onlara yaptırıyoruz. Yokluklar içerisinde bunu becermenin onurunu ve ayrıcalığını yaşıyoruz. Ben iş adamıyım ve cesur olmak lazım. Girişimci olmak gerekiyor, proje üretmek lazım. Ekip ve kadroyu kurmak lazım. Ben geldiğimde belediyede 13 tane araç vardı şimdi 125 tane araç var. Ağaç sökme makinesi ile Sarıkamış'ta enerji hatlarının altında kalan 20 yıllık ağaçları söküp getirip şehrin girişlerine bulvar yaptık. Bu ağaçları bulvarlara dikiyoruz. Önemli olan tutkunuz olsun, cesur olun ve iyi niyetli olun mutlaka arkası geliyor" diye konuştu.

BAŞARIYA GİDEN 3 YOL; İNANÇ, AZİM VE HEYECAN
Başkan Alibeyoğlu, Kars'ı iyi yerlere getirdiklerine inandığını da ifade ederek şunları söyledi: "Siyaset hayatın kendisidir. Siyaseti hayatın içinde öğrenmek lazım. Ama bir bakış açınız, bir felsefeniz, olaylara yorumunuz olması lazım. Dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir olayı hakkında bilginiz olmasa bile yorum yapabilmelisiniz. Olayın nerde ve nasıl kaynaklandığını bilmek lazım. O bakış açısını yakaladığımızda bütün olayların üstesinden gelebilirsiniz. Yeter ki kendinize inanın, halkınıza inanın başaramayacağınız şey yoktur. Başarıya giden 3 yol; inanç, azim ve heyecan. Heyecanınızı asla yitirmemek lazım. Cesur olmak lazım. Bürokrasiye göre hareket ederseniz bir arpa boyu yol gidemezsiniz. Birilerinin trilyonları, katrilyonları var ama bir hizmet yapamıyorlar. Ama bizim 5 kuruş paramız yok binlerce hizmeti yaptık. Şehrimizi ulusal ve uluslararası düzeye taşıdık, Avrupa'ya taşıdık, dünyaya taşıdık, dünya kenti olduk. Avrupa Birliği'ne gittik konuştuk. Birleşmiş Milletler'e gittik konuştuk. Festivaller kenti olduk. Kars artık imkansızlıklar içinde, azmi olan, inancı olan ve hedefi olan bir kenttir. Geleceğe umutla bakan bir kent olduk."

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?