4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Geri sayım başladı

Kars’ın 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan İçme suyu Arıtma Tesisleri’nde geri sayım başladı.

Karslıların yıllarca hasretini çektiği arseniksiz ve 24 saat akan temiz suya kavuşmasına sadece sayılı günler kaldı. Uzun süre gündemde kalan Kars Belediyesi’nin Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’ne yaptırdığı arıtma tesislerinde ünitelere su verildi. Testlerin yapıldığı tesislerden kısa süre içerisinde Karslılar su içmeye başlayacak.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un özellikle üzerinde durduğu ve günün çoğunu inşaatında geçirdiği arıtma tesisleri tamamlanması vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı. Yıllarca Karslıların arsenikli suyu içtiğine dikkat çeken Başkan Bozkuş, kendilerinin vatandaşların sağlığıyla oynamasının söz konusu olmayacağının altını çizdi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, doğru şeyleri yaptıklarını ve doğru bildiklerinden şaşmadıklarını söyledi. Bozkuş; “Biz göreve gelirken çok ince hesaplar yaptık. Hiçbir zaman aldatmaya, göz boyamaya yönelik işler yapmadık. Her zaman insan sağlığını ön planda tuttuk. Önce insan sağlığı dedik. Selim Bayburt Barajı’ndan Kars’a ishale hattı çektik. Ardından İçmesuyu arıtma tesislerinin yapımını hızlandırdık. DSİ konuda uzman olduğu için işi DSİ verdik. Ama nedense bu bile sürekli saptırıldı. Başka yerlere çekildi. Biz her şeye rağmen Kars için ne doğru ise onu yaptık. Allaha çok şükür bugün geldiğimiz bizleri dolayısıyla memnun etti. Çünkü biz halkımıza sağlıklı su vereceğiz” dedi.

İSTESEYDİK SUYU ÇOKTAN VERİRDİK

Biz hiçbir zaman halkımıza hak etmediği şeyleri layık görmedik diyen Kars’ın AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Herkes çok şey söyledi. Biz bunca eleştireye rağmen doğru bildiğimizden şaşmadık. Arıtma tesislerine geçen yıl su bağlanmıştı. Bayburt Barajı’ndan gelen suyu olduğu gibi Kars’a verebilirdik. Peki, sonra ne olacaktı. Bu kadar insanın vebalini biz nasıl çekecektik. Yarın bir hastalık baş gösterdiğinde sorumlusu kim olacaktı. Biz her şeyin hesabını yaptık. Arıtma tesisleri tamamlanmadan su vermemiz doğru olmazdı. Bizde bunu yaptık. Geç oldu, zor oldu. Çünkü eksi 30 derece soğukta tesislerde çalışma yapıldı. Ama Allaha çok şükür kazasız belasız tesislerimiz tamamladı. Şu anda ufak tefek işler yapılıyor. Birkaç kez Kars çayına tahliye yapıldı. Her hangi bir sıkıntı yok. Kısmet olur ise kısa süre içerisinde Karslılar 24 saat akan tertemiz suya kavuşacaktır. Bizler Milletvekillerimiz ile birlikte Kars için çalışıyoruz. Yapılan yatırımlar yavaş yavaş ama sağlam olarak ortaya çıkıyor. Her zaman söylediğim gibi “Kars Modern bir şehir olacak” gerek merkezi hükümetimiz, gerek milletvekillerimiz ve gerekse yerelde biz belediye olarak Kars için, Karslılar için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

BAKAN ARITMA TESİSLERİNİ İNCELEYECEK

Kars Belediyesi’nin DSİ’ye yaptırdığı İçme suyu Arıtma Tesisleri’nde Orman ve Su İşleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, incelemelerde bulunacak. Bakan Eroğlu’nun Ağrı, Ardahan ve Kars ziyaretleri ve toplantılarından sonra incelemelerde bulunmak üzere İçme suyu Arıtma Tesisleri yapıldığı Fevzi Çakmak Mahallesi’ne gideceği bildirildi. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Erzurum toplantısında verdiği tarihten önce Karslılara tamamlanan tesislerden su vermesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2012 Çarşamba 18:14:14
Güncelleme :11 Temmuz 2012 Çarşamba 18:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?