5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Gönül köprüsü öğrencileri yola çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Kars'tan 226 öğrenci Samsun'a gönderildi.

Uğurlama törenine katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, öğrencilerden geziyi en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Bazı öğrenciler ise arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsüyle gözyaşı döktü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ilköğretim 7 ve 8. sınıf ile orta öğretimin 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin Türkiye'nin Doğusu ile Batısı arasında seyahat etmelerini ve kardeşlik duygularıyla kaynaşmalarını amaçlayan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Kars'tan 226 öğrenci 8 araçla Samsun'a gönderildi.

Uğurlama törenine Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Milli Eğitim Şube Müdürü ve Gönül Köprüsü Projesi İl Koordinatörü Cemalettin Güven de katıldı. Vali Erden, öğrencilere gezinin faydalı olmasını dilerken, sürücülerden de dikkatli olmalarını istedi ve ailelere de teşekkür etti. Vali Erden'in, "Samsun'u göreniniz var mı?" sorusu üzerine öğrenciler, "Samsun'u sadece televizyonlardan görüyorduk" diye cevap verdiler.

Bunun üzerine Vali Erden, gezinin önemine bir kez daha işaret ederek, öğrencilerden geziyi en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi. 5 günlük gezi süresince öğrenciler ilk 3 gün içinde Samsun'un tarihi ve turistik mekanlarını gezecek. Kalan 2 günde ise öğrenciler mihmandar ailelerle birlikte olacaklar.

Bu arada uğurlama töreninde duygulu anlar da yaşandı. Aileler otobüslerin ardından su dökerken, bazı kız öğrenciler de arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsüyle gözyaşına boğuldular. Ağlayan öğrencileri teselli edemeyen Milli Eğitim Şube Müdürü ve Gönül Köprüsü Projesi İl Koordinatörü Cemalettin Güven'in, "Ağlayan öğrenciler bu tarafa" şeklinde espri yapması aileleri güldürdü.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?