5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Gönül Köprüsü'nde fayton şoku

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında 5 gündür Kars'ta bulunan Eskişehirli öğrenciler Sarıkamış ilçesinde 'Fayton' şoku yaşadılar.

Ceplerinden çıkardıkları harçlıklarını toparlayıp fayton ücreti ödeyen öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öğrencilerden bazıları ise atların ürkmesi sonucu korkularından çığlık atmaya başladı.

'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında 20 öğretmen gözetiminde 10 otobüsle Eskişehir'den Kars'a gelen 320 öğrenci Sarıkamış ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra fayton turuna başladılar. Faytonun ücretsiz olduğunu düşünen öğrenciler keyifli turlarının ardından fayton sahiplerinin ücret istemesiyle adeta şok yaşadılar. 1 turu 5 YTL olan fayton sefası ücret istenmesiyle hayal kırıklığına dönüştü. 5 gündür Kars'ta oldukları için yeterli harçlıkları olmayan kız öğrenciler aralarında para toparlamaya başladılar. Bozuk paraları toparlayarak 5 YTL'yi tamamlayanlar istemeye istemeye de olsa faytona binmenin bedelini ödediler.

Öğrencilerden bazıları ücret istenmesine karşı çıkarken bazıları da faytona binme hayallerini gerçekleştirebilmek için ücreti gözden çıkarmayı tercih ettiler. Bu sırada Sarıkamış ormanlarında yapılan fayton turunda atların ürkmesi sonucu kız öğrencilerden bazıları korkularından çığlık atmaya başladılar.

Fayton sahibinin yere inerek atları sakinleştirmesiyle olası bir kazanın önüne geçirilirken, faytondan inenler sağa-sola kaçışmaya başladılar. Görüntülenmesinden rahatsız olan fayton sahibi genç ise sinirini gazetecilerden çıkarmaya çalıştı.

Fayton şokunun ardından kendilerini halaya kaptıran öğrenciler bu defa da gönüllerince eğlenmeye başladılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci gözetimindeki eğlence renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel oyunlarla kendilerinden geçen öğrenciler güneşli ve serin havanın tadını da doyasıya çıkardılar. 

BURCU KARAMAN'DAN TEKVANDO GÖSTERİSİ

Eskişehirli Burcu Karaman ise arkadaşlarına tekvando gösterisi sundu. Alkışlar eşliğinde uzun süre gösteri yapan Burcu Karaman, tekvandoyu savunma sporu olduğu için tercih ettiğini ve bugüne kadar katıldığı birçok yarışmada derece aldığını belirtti.

POLİS ARACINDAN ÇEVRE ANONSU

Bu arada ormanlık alanın çöplerle dolması nedeniyle görevliler polis aracına binerek uyarı anonsu yaptılar. Çevreye saçılan çöplerin toplanması gerektiği yönündeki anonsların ardından öğrenciler alanda çöp toplamaya başladılar.

Öğrenciler son olarak Katarina Köşkü, demiryolları ve kayak merkezini gezerek bilgilendirildiler ve ardından Kars kent merkezine hareket ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 09:29:16
Güncelleme :22 Temmuz 2008 Salı 09:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?