6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Gönül Korosu konser verdi

Kars'ın Digor ilçesinde Kaymakam Serkan Şeker tarafından kurulan Gönül Korosu Iğdır'da konser verdi.

Digor Kaymakamı Serkan Şeker öncülüğünde kurulan ve köylerin de içinde bulunduğu ilköğretim okullarındaki 28 öğrenciden oluşan Türk Halk Müziği (THM) Gönül Korosu verdiği konserlerle büyük beğeni topluyor. Birçok etkinlikte konser veren 'Digor Gönül Korosu' il içinden olduğu kadar il dışından da davet görüyor. Iğdır Valiliği'nce davet edilen Digor Gönül Korosu, Iğdır Kültür Merkezi'nde konser verdi. Koro, son konserini TRT Erzurum Radyosu Sanatçısı Mehmet Çalmaşır ve TRT saz sanatçıların eşliğinde verdi.

Konser sonrası Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, "Bize böyle güzel bir gece yaşatan, bizleri mutlu eden, kendileri küçük ama gönülleri büyük, başarılı ve güzel grubumuzu alkışlamanızı istiyorum. Böyle başarılı çocukları görünce ümitlerim artıyor. Tabi bu bir ekip işi. Biz böyle Digor Kaymakamları gibi kaymakamlar istiyoruz. Ahmet öğretmenler gibi öğretmenler istiyoruz. Sevgili misafirlerimiz çocuklarımız hepsi birer denizyıldızı. Hepsinin elinden tutmamız lazım, hepsini eğitimle kazanmamız lazım.

Çocuklarımız bu akşam bizi söyledikleri türkülerle bizi Trabzon'a, Denizli'ye, Antalya'ya Kars'a götürdüler. Sevgili Misafirler, 'Kuş sesi güzel, su sesi güzel ama ille de çocuk sesi, gülün sesi güzel menekşenin, papatyanın ama ille de çocuk kokusu.' Allah onların sesini ve kokusunu eksik etmesin" dedi.
Müzik öğretmeni Ahmet Balcı, "Kaymakamımız Serkan Şeker, böyle bir etkinlik çerçevesinde müzik öğretmenlerini topladı ve çocukların kültürel anlamda geliştirilmesi için bu etkinlikte bulundu. TRT saz sanatçıları ve Şef Mehmet Çalmaşır hocamız bize eşlik etmesiyle bu koro oluşturuldu. Önümüzdeki hafta içerisinde Bolu ve Safranbolu'da konserlerimiz olacaktır "diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?