6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Gözaltıları kınadılar

Kars'ta, sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi partiler, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) yönelik operasyonu oturma eylemiyle kınadı.
KESK'e bağlı sendika temsilcilikleri, İnsan Hakları Derneği (İHD), 78'liler Derneği Kars Şubesi, Alevi Bektaşi Federasyonu, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (KAÜ-ÖDER) üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Kazımpaşa Caddesi'nden sloganlar eşliğinde Faikbey Caddesi'ne kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen yürüyüşte katılımcılar, Yazar Yaşar Kemal'in "Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana" kitabının adını taşıyan pankart eşliğinde Şehir Sineması önünde basın açıklaması yaptı.


KESK'e yöneticilerinin gözaltına alınmasını taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla protesto eden Gerçek ve Adalet İnisiyatifi olarak adlandırılan grup adına açıklama yapan İHD Kars Temsilcisi Avukat Onur Gündoğdu, Kürt sorununun demokratik ve barışçı yöntemlerle çözülmesini talep etti.
Basın açıklamasının ardından grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından katılımcılar, sloganlar eşliğinde kurum binalarına kadar yürüdükten sonra dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 18:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agahaslan IP: 84.135.210.xxx Tarih : 31.05.2009 14:40:15

Bir ata sözü var ates olmayan yerden duman cikmaz? demekki var burada bir yamukluk  göz altilar olmustur.5dakika oturma eylemi yapmislar  az bile bana göre en sacma ve aptalca bir eylem türü olan oturma eylemi biraksaydilar da 10 gün otursunlar zaten adamlarin isleri gücleri provke etmektir .