5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

GSM şirketlerine dualı protesto

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Handere köyü sakinleri, cep telefonları çekmediği için kar üzerinde dua ederek GSM şirketlerini protesto etti.


İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve etrafı yüksek dağlarla çevrili olan 52 haneli, 450 nüfuslu Handere köyünde cep telefonları çekmiyor. Köylüler, cep telefonlarıyla görüşme yapabilmek için yüksek dağlara çıkmak zorunda kalıyor. Köye baz istasyonu kurulmasını isteyen gençler, köy meydanında yaptıkları dualı eylemle GMS şirketlerini protesto etti. Cep telefonlarının çekmesi için dua ettiklerini söyleyen Yusuf Aydın, "Burada telefonlarımız çekmediği için GMS şirketlerini protesto ettik.


Şimdiye kadar birçok dilekçe verdik, ama yetkililerden bir cevap alamadık daha. Haberleşmemiz için bizim burada da bir baz istasyonu kurulmasını istiyoruz. 2000'li yıllarda yaşıyoruz. Dünya çağ atladı. Burada dua ettik. Artık yetkililerden bir cevap alamayınca Allah'a başvurduk. Allah'tan yardım istedik. İnşallah bundan sonra olur" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 11:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal IP: 85.110.243.xxx Tarih : 21.12.2008 12:17:55

gökhan ve mustafa szanları medeniyet karsta baslar bu ınsanlar dalga gecmısler sızlerde sazan oldugunuz ıcın atlamıssınz allah sızıde onların yasadıgı gıbı bır yerde yasatsında bakalım sız ne yapıyorsunuzz