6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Güneşli hava yüzleri güldürdü

KARS'TA YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR

Kars'ın Selim ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışların ardından yazdan kalma günler yaşıyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Selim ilçesine bağlı Söğütlü köyünde köylü kadınlar yataklık yünlerini yıkayarak sırık ağaçların üzerinde kurutuyorlar. 70 yaşındaki Hüsna Keleş, kış temizliği için yataklık yünlerini güneşli havada kuruttuğunu söyleyerek "Havalar bu şekilde gitmesi bizleri çok memnun etti. Yaz aylarında böyle güneşli havalar görmedik ve bunu fırsat bularak değerlendirdik" dedi.

Kars'ta yaşanan güzel hava çocukları da sevindiriyor. Çıplaklı köyündeki çocuklar da boncuk adlı köpek ile çeşitli oyunlar oynayarak güzel havanın tadını çıkardılar. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Kars'ta hava sıcaklıklarının 5 gün daha bu şekilde sıcak devam edecek. Meteoroloji verilerine göre ilde gece sıcaklığı bu hafta 3 dereceye kadar çıktı.

Kars bu yılın ekim ayında görülen hava sıcaklığı son 30 yılın ortalamalarını geçti. Hava durumu verilerine göre hava sıcaklığı en yüksek 19, en düşük ise sıfır derece değerleri arasında seyredecek. Yarın gece sıcaklığı 2 dereceye çıkacak, gündüz hava sıcaklığı ise 21 derece olacak.

KARS'TA YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 15:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?