2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

Halı ve kilimler görücüye çıktı

HALI VE KİLİMLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Namık Kemal Kültür Evi’nde açılan halı ve kilim sergisini gezdi. Karslı Girişimci Kadınlar Derneği, İŞKUR ve Kars Belediye Başkanlığı’nın işbirliğiyle yürütülen halı ve kilim kurslarına katılan kursiyerlerin açtığı sergi beğeni kazandı.

Belediye Başkanlığı’na ait Namık Kemal Kültür Evi’nde yürütülen halı ve kilim kurslarında dokunan halı ve kilimler ilgi gördü.

Sergiye gezerek kurs hocalarından bilgiler alan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılan halı ve kilimlerin çok güzel olduğunu söyledi. Başkan Bozkuş; “Kars’a has halı ve kilimlerin yapılması için kursiyerlere destek olacağız. Kars’ın kültürünün bir parçası olan halı ve kilimlerimiz bu şekilde üretilerek daha fazla kitlelere ulaştırılmalıdır. Buram buram Anadolu kokan bu sergide emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Karslı Girişimci Kadınlar Derneği, İŞKUR ve Kars Belediyesinin işbirliğiyle yürüttüğü Kars Halısı ve Kilimi Kursları’na yoğun ilgi olduğu kaydedildi.

Namık Kemal Evi’nde yürütülen halı ve kilim kursu kadınlar için geçim kaynağı ve aynı zamanda meslek edinmelerin de fayda sağlıyor. Gerek aile ekonomisine katkıda bulunmak, gerekse Kars’ın kültürel mirasını devam ettirtmek üzere 75 günlük süre de yapılan ve 25 kursiyerin katıldığı Kars Halı ve kilim dokumacılığı kursunda 25 halı ve kilim dokundu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 14:14:04
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 14:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?