6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Halk eğitim sergisi açıldı

Kars Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu.

Eğitime katkılarından dolayı Vali Erden ve eşine plaket verilen açılışta, Kafkas halk oyunları ekibinin ateşli bıçak gösterisi nefes kesti.
Halk Eğitim Müdürlüğü Kars Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine; Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Fatma Yeşim Erden, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürbüz Erdağı ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterimi sunuldu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürbüz Erdağı, “Çocuklarımıza ve gençlerimize vereceğimiz eğitimin nitelik ve niceliğine bağlıdır. Bu görevi Milli Eğitim Bakanlığımız örgün ve yaygın eğitim sistemiyle sürdürmektedir. Yaygın eğitim faaliyetlerinde diğer bazı kurum ve kuruluşları faaliyet gösterseler de sistemin merkezi Milli Eğitim Bakanlığı ve onun alt birimi olan Halk Eğitim merkezleridir. Halk eğitimi çeşitli nedenlerle örgün eğitim dışında kalan gençlerimizin ilk ve orta öğrenimlerini tamamlayabilmelerine imkan sağladığı gibi yetişkinlerin sosyal, kültürel ve meslek alanlarında kendilerini yetiştirerek, gerekli bilgi ve beceriyi kazanarak ülke ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktadır” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ise, “Sayın Valimizin eşi Fatma Yeşim Erden hanımefendi, köy köy, hane hane ulaşarak, ev ev gezerek çocukları okula göndermeyen velilerimizi ikna etmiştir. Bugün devamsızlık konusu Kars’ta hemen hemen yok denecek seviyeye gelmiştir. Bu örnek davranışı ilçelerde ise kaymakamların eşleri yürütmekteler. Çünkü bu bölgelerde kız çocuklarını okutmak istemeyen ailelere rastlamak halen mümkün olabiliyor. Bu alanda da büyük başarılar elde edildi. Ben huzurunuzda tekrar Valimizin eşine bu başarılarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü böylesine önemli bir problem bu şekilde de ortadan kalkış oldu. İl merkezinde ve ilçelerimizde öğrenci pansiyonları özellikle de kız pansiyonları açıldı. Önümüzdeki yıl yine il merkezinde 254 kişi kapasiteli modern kız pansiyonu faaliyete geçecek. Bu da sayın valimizin katkılarıyla oldu” diye konuştu.


Vali Mehmet Ufuk Erden de, “Biz kız ve erkek çocuklarımızın okumasını, donanımlı olmasını arzu ediyoruz. Bu kurslarla yetenekleri ve becerileri artıyor ve kendilerini bir birey olarak toplumun içinde ayakları üzerinde durması gereken insanlar olarak ortaya koyuyorlar. Bende eğitim camiasının bir neferiyim. Eğitim sadece Milli Eğitim bakanlığı’nın sorumluluğu gibi görülmemeli. Eğitim, herkesin sorumlu olduğu bir alandır. Eğitimle ilgili; bütün kurumuşlar ve kurumlar, sivil toplum kuruluşları, odalar ve herkes yani 72 milyonun gelecek kuşağını hazırlamak için eğitimde sorumlu hissetmeleri gerek” şeklinde konuştu.
Kırşehir Valiliğine atanan Vali Mehmet Ufuk Erden’e ve eşi Fatma Yeşim Erden’e, Milli Eğitim Müdürlüğü adına eğitime gösterdikleri katkılarından dolayı ‘Eğitim Dostu’ plaketi verildi.


ATEŞLİ GÖSTERİ
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kafkas Halk oyunları ekibi yöresel halk oyunları gösterisi sundu. ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ ve ‘10. Yıl Marşı’ eşliğindeki oyunların ardından ateşli gösteriye geçildi. Ekip başının alevli bıçakları oyuncunun karnındaki tahtaya ustalıkla saplaması büyük alkış topladı. Salondaki törenden sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kursların sergisi açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 12:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?