6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Halk oyunları yarışması yapıldı

Kars'ta, ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları arasında Valilik Kupası İl Birinciliği Halkoyunları Yarışması yapıldı.İl birincileri 21-22 Mart tarihlerinde Trabzon'da yapılacak olan bölge birincilik yarışmasında yarışacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2008-2009 yılı faaliyet programı kapsamında ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları arasında düzenlenen Valilik Kupası İl Birinciliği Halkoyunları Yarışması; geleneksel ve stilize dallarında 28 okul ve kurumun katılımıyla yapıldı. Kars Kapalı Spor Salonu'ndaki yarışmalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konuşmalardan sonra yarışmacılara katılım belgeleri; Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Arif Baysal, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven, Digor Milli Eğitim Şube Müdürü Caner Dinler, Merkez Halk Eğitim Müdürü Gürbüz Erdağı tarafından verildi.
2 gün süren yarışmaların ilk günü halkoyunları geleneksek dalda ilköğretim kurumları küçükler kategorisinde Susuz 100. Yıl İlköğretim Okulu 82.66 puanla birinci, Digor Dağpınar Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu 82.33 puanla ikinci oldu. İlköğretim kurumları yıldızlar kategorisinde Aydın Tanrıverdi İlköğretim Okulu 88.33 puanla birinci, Kasım Kurşun Oğlu İlköğretim Okulu 88 puanla ikinci, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 85.66 puanla üçüncü oldu. Orta öğretim kurumları liseli gençler kategorisinde Serhat Sağlık Meslek Lisesi 91 puanla birinci, Atatürk Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi 90.33 puanla ikinci, Kağızman Lisesi 88 puanla üçüncü oldu. Yaygın eğitim kurumları kategorisinde Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü birinci, Kağızman Halk Eğitim Müdürlüğü ikinci, Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü mahalli dalda üçüncülüğü aldı.

İkici gün stilize dalında yapılan yarışmalarda ise ilköğretim okulları küçükler kategorisinde Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 85.33 puanla birinci oldu. İlköğretim kurumları yıldızlar kategorisinde Digor Dağpınar Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu 86 puanla birinci, Kağızman Doktor Mustafa Yalçın İlköğretim Okulu 82 puanla ikinci oldu. Ortaöğretim kurumları liseli gençler kategorisinde Atatürk Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi 86 puanla birinci, yaygın eğitim kurumları halk eğitim merkezleri kategorisinde Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü 92 puanla birinci, Arpaçay Halk Eğitim Merkezi 90.33 puanla ikinci, Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü mahalli grubu 87 puanla üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri Kars Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ve Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven tarafından verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ekici konuşmasında, "İl birinciliğini kazanan okullarımız 21-22 Mart tarihlerinde Trabzon'da yapılacak olan bölge birincilik yarışmasında ilimizi temsil edecektir. Şimdiden okullarımıza başarılar dilerim. Yerel halkoyunlarının en zengin örneklerinin sahnelendiği bir yarışma gördük. Geleneksel olarak yaptığımız halkoyunları yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizi kutlarım. Her yarışmada olduğu gibi burada da kazananlar ve kaybedenler olacaktır. Mühim olan centilmence ve dostluk içerisinde yapılmasıdır. Burada benim için herkes birincidir" dedi.

Daha sonra konfetiler eşliğinde yarışmaya katılan tüm okullar neşe içinde birbirlerine sarılarak başarılarını kutladılar ve toplu halde halay çektiler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 15:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rukiye ÖZCAN IP: 88.224.244.xxx Tarih : 23.02.2009 20:39:03

KONYA GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR KORKUN BİZDEN TÜRKİYE FİNALİNDEE..................

EJDER HAMAMCIOĞLU EKİBİ .............