3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Hastaneye ziyaretçi akını

BAŞKAN AKKAYA'NIN OĞLUNUN VURULDUĞUNU DUYAN HASTANEYE KOŞTU

Kars'ın Arpaçay ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu kasığından ve bacağından yaralanan Belediye Başkanı Enver Akkaya'nın oğlu Barış Akkaya'nın tedavisi sürürken Kars Devlet Hastanesi ziyaretçi akınına uğradı.

Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Sağlık Müdürü Fahri Sevinç ve TEDAŞ Müdürü Adem Beyribey, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Susuz Belediye Başkanı Ali Yeğin, Digor eski Belediye Başkanı Hikmet Özyünlü hastaneye gelerek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Kavas'ın ise sürekli yoğun bakıma gelerek Barış Akkaya'nın sağlık durumuyla ilgilendiği ve yakınlarına bilgi verdiği belirtildi.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AKKAYA'NIN TELEFONLARI SUSMAK BİLMEDİ

Barış Akkaya'ya silahlı saldırı sonrası hastane ziyaretçi akınına uğrarken, babası Belediye Başkanı Enver Akkaya'nın da telefonları susmak bilmedi. Başta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Ak Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, eski Devlet Bakanı İlhan Aküzüm, eski Milletvekilleri Selahaddin Beyribey, Selami Yiğit, Metin Işık, Sabri Güner, Zeki Naci Tarhan, eski Belediye Başkanları Selahaddin Filtekin, Naif Alibeyoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş olmak üzere çok sayıda il dışında bulunan devlet adamı, politikacı ve vatandaş Başkan Akkaya'yı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

KARS VALİSİ AHMET KARA: "BU OLAY CAHİLLİKTİR"

Emniyet Müdürü Cengiz Zeybekle birlikte Kars Devlet Hastanesi'ne gelerek yoğun bakımda Barış Akkaya'yı ziyaret eden Vali Ahmet Kara, çıkışta vatandaşlarla sohbet etti. Olaya üzüldüğünü belirten Vali Kara, "Kars'ın okur-yazarlık düzeyinin yüksek olduğu söyleniyor. Demek ki, cehalet bitmemiş. Bu olay cahilliktir. Herkesin demokrasiye saygılı olması gerek. Hepinizden hukuka güvenmenizi istiyorum. Herkes kendi hukukunu uygulamamalı. Bu olay üzücüdür, ama inanın ki adli mercilerimiz gereğini yapacaktır. Birileri cahillik yapmış olabilir, ama sizler hukuka güvenin. Sayın belediye başkanımızın oğlunu ziyaret ettim ve adının Barış olduğunu söyledi. Tabii ki Barış'a kurşun sıkılması hoş değil. Ama ben valiniz olarak barış istiyorum. Bunu husumet olarak değerlendirmeyin. Bu hiçbir zaman etnik çatışmaya dönüşmesin. Bunu cahillik olarak görün. Cahilliktir bu. Barış iyileşiyor, şükür sorun yok. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.

Daha sonra Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya'ya dönen Vali Kara, "Sayın Başkan, siz ikinci kezdir toplumun önündesiniz. Toplumun önünde olmak, önder olmak demektir. Her şeyi hukuka bırakın. Hukuk gerekeni yapar. Önde olan biri olarak size, acılı baba olmanıza rağmen, önde olan biri olarak daha büyük görev düşmektedir. Oğlunuzun adını Barış koymuşsunuz, ilçede barışı tesis etmek, önde olan biri olarak senin görevindir. Hukuk birdir, herkes kendi hukukunu ararsa hukuk yoktur demektir. Ama hukuk vardır. Hukuk gerekeni yapacaktır. Barış hepimizin çocuğudur. Bundan sonra umarım Barış ilçemizin barışı olur" diye konuştu.

AKKAYA: BARIŞ İÇİN SEÇİLDİM, BARIŞIMI VURDULAR

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Arpaçay'ın daha önce "barış" içinde yaşanılan bir ilçe olduğunu, 30 yıl önce doğan çocuğuna da, Arpaçay'da barışın devam etmesi temennisiyle "Barış" adını verdiğini belirterek, "İlçemde barışı istemeyenler, huzursuzluk isteyenler, Barış'ımı vurarak işe başlamak istediler. Ama onların oyunu tutmayacak. Oğlumun adı gibi, ilçemde barışın devam etmesi için elimden geleni yapacağım" dedi.

Oğluna yapılan saldırının seçimle ilgili olduğunu da ifade eden Akkaya, "Ben 2004 seçimlerini 6 oyla kaybettim. Halkın tercihi deyip köşeme çekilip, tercihe saygı duydum. Çünkü ben demokrasiye inanıyorum. Yeniden seçim oldu, 6 oyla kaybettiğim seçimi halkım bu kez 260 oy farkla bana kazandırdı. Ama birileri bunu içine sindiremedi. Sürekli gerginlik ortamı yarattılar. Seçimden önce olduğu gibi, seçimden sonra da gerginlik ortamı yaratmaya çalıştılar. Biz ilçemizin huzuru ve güveni için gerginlikten uzak durmaya çalıştık, uymadık. Son olarak, ilçemdeki barıştan esinlenerek adını Barış koyduğum oğlumu vurdular. Tek tesellim oğlumun hayati tehlikesini atlatmış olması. Bu konuda adalete ve devlete güvenmek istiyorum. Arpaçay hassas bir ilçedir. Oğlum vurulduğu halde, barış ve huzur için halkıma 'aman dikkat' dedim. Bunu demeye de devam edeceğim. Burada sayın Başbakana da seslenmek istiyorum: Siz huzur diye geldiniz, ama sizin partiniz mensubu olup, sizden güç aldığını söyleyenler huzuru bozuyor. Huzur vaadiniz, sizden cesaret alanların huzursuzluk yaratması mı?" diye konuştu.

BİZ KARDEŞİZ

Akkaya, oğlunu ziyaret eden Vali Kara'nın, "Aman etnik çatışma olmasın, bundan kaçının" uyarısına da değinerek, "Bugün oğlumu ziyaret eden sayın Valimiz, işin ciddiyetine varmış olmalı ki, 'etnik çatışmadan kaçının' dedi. Biz Arpaçay'da hiçbir zaman etkin ayrımcılık yaşamadık. Hepimiz herkesle et-tırnak olduk. Sayın Valimiz gibi, ben de son gelişmelerden rahatsızım. Yıllardır et-tırnak ve akraba olarak yaşadıklarımızla ayrışmak, çatışmak bizim için şerefsizliktir. Seçimden önce ve seçimden sonra rahat durmayanların amacı ilçemizi karıştırmaktır. Biz yine de buna meydan vermeyeceğiz. Birilerinin çıkarı uğruna, etimizdeki tırnağı sökmeyeceğiz. Kendini bilmezler dışındaki hemşerilerimiz de bu oyuna gelmeyecektir. Kardeşlik sürecek, oğlum Barış'ın iyileşmesi gibi, Arpaçay'da barış devam edecektir" dedi.

Önceki gün Arpaçay İlçesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve hastanede ameliyat edilen Başkan Akkaya'nın oğlu Barış Akkaya'nın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

BAŞKAN AKKAYA'NIN OĞLUNUN VURULDUĞUNU DUYAN HASTANEYE KOŞTU
BAŞKAN AKKAYA'NIN OĞLUNUN VURULDUĞUNU DUYAN HASTANEYE KOŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 15:25:05
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 15:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖNDER KOÇ IP: 212.175.133.xxx Tarih : 28.01.2010 10:46:17

HER ZAMAN BARIŞ VAR OLSUN HER ZAMAN, BARIŞLAR ÖLMESİN.ALLAH YARDIMCISI OLSUN.