6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Hava soğudu, soba satışları arttı

Kars'ta havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında da artış yaşanmaya başladı.

Yaklaşık yılın 8 ayını kar altında kalan Kars'ta vatandaşlar şimdiden kışlık ihtiyaçlarını karşılamaya başladılar. Genellikle kömür ve tezek sobalarına yönelen vatandaşlar, Bayram arifesinde işlerinin durgun olduğundan yakınan sobacıları sevindirdi.

Uzun yıllar soba imalatı ve tamirciliği yapan Murat Yılmaz, "Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen illerin başında Kars geliyor. Uzun zamandan beri işlerimiz durgundu, Vergimizi, sigorta primlerimizi ve dükkan kiramızı ödeyemez duruma gelmiştik. Bir çok meslektaşımız iflas etti. İşyerlerini kapattı. Devletin Kars gibi illere vergi ve sigorta gibi yükümlülüklerden kolaylıklar sağlaması gerekiyor. Bizler zaten zar zor ayakta duruyoruz. Kazandığımız paranın bir çoğu devlete gidiyor. Elimizde bir şey kalmıyor. Kendimizi zor geçindiriyoruz. 11 ay yatıp 1 ay çalışıyoruz. Kış hazırlıkları olmazsa iş yapacağımızda yok. Birazcık piyasada kıpırdama var. İnşallah birkaç ay devam eder, hiç değilse borcumuzu öderiz" dedi.

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber özellikle tezek sobasına rağbetin olduğu söyleyen Yılmaz, kömür ve odun fiyatlarının pahalı olmasından dolayı dar gelirli vatandaşları tezeği tercih etiğini ve bu yüzden tezek sobası aldığını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 15:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?