3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Hayata yeniden 'Merhaba'

Kars Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi doktoru Levent Fırat, Anestezi Uzmanı Hale Aksu ve Anestezi Uzmanı Doğu Geyik, İstanbul'da "yapacak bir şey yok" denilen Hicriye Orman isimli hastayı 2 saatlik bir ameliyatla yeniden hayata döndürerek Kars'ta bir ilke imza attılar.

Kars Devlet Hastanesi doktorları tarafından ameliyat edilen 60 yaşındaki Hicriye Orman, bundan 9 ay önce İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat oldu, patoloji sonucu beyinde kötü huylu tümör olduğu belirlendi ve hastaya radyoterapi

uygulandı. 3 ay önce şikayetleri artınca yeniden MRG çekildi. Yapılan tetkikler sonucunda hastalığın yeniden nüksettiği anlaşıldı. Hicriye Orman'ın eşi Hayrettin Orman'a İstanbul'daki özel hastane doktorları, "yapılabilecek bir şeyin olmadığı" söyleyerek evine gönderdiler. Sürekli ağrıları olan Hicriye Orman'ı eşi Hayrettin Orman, Kars Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi servisinden Uzman Doktor Levent Fırat'a götürerek muayene ettirdi. Hastanın hikayesi ve son durumu Dr. Fırat'a anlatıldı.

Bunun üzerine harekete geçen Uzman Dr. Levent Fırat, anestezi uzmanlarıyla hemen hastanın durumunu değerlendirdi. Dr. Fırat ve ekibi gerekli hazırlıkları yaparak hastayı ameliyata hazırladı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrasında hastanın beyninde bulunan tümör tamamen temizlendi. Yapılan başarılı ameliyatla yeniden hayata döndürülen Hicriye Orman'ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Sağlığına kavuşan Hicriye Orman, önceki gün taburcu edildi.

Öte yandan, son dönemlerde Kars'a gelen başarılı uzman hekimler sayesinde artık birçok branşta dışarıya hasta gönderilmediği, dışarıdan hasta kabul edilmeye başlandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 15:08:03
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 18:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?