6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Hayırseverden ilçesine okul jesti

HAYIRSEVER İŞ ADAMI SELİM İLÇESİNE 12 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU YAPTIRACAK

Kars'ın Selim ilçesine gelen iş adamı İsmail Türk, memleketine 12 derslikli bir ilköğretim okul yaptırmak için incelemelerde bulundu.

Daha önce ilçenin Bozkuş köyünde ikamet eden ve halen Antalya'da kurduğu Türk İnşaat Limited Şirketi'nin sahibi olan İsmail Türk, memleketini ziyaret etti. İş adamı Türk, Kaymakamı Yusuf Güni, İlçe Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül ile birlikte Kazım Karabekir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) bahçesine gelerek yeni okulun yaptırılacağı alanı gezdi. Okuldaki öğrencilerle beraber öğlen yemeği yiyen ve çocuklarla yakından ilgilenen hayırsever iş adamı İsmail Türk, birinci sınıfa giden bir çocuğu kucağına alarak yanaklarını okşadı. Çocuklarla koyu bir sohbet eden Türk "Bakın çocuklar. Bizler sizlerin eğitiminiz için seferber oluyoruz. Sizlerden ülkemize birer yararlı evlatlar olacağınızı bildiğimiz için sizlere her zaman yeni okullar yapacağız. Bizlerden sizlere okul, sizlerden de bizlere okuyarak birer hayırlı evlatlar olmanızı ve eğitiminizi kesintisiz yapmanızı istiyoruz. İlerde sizler birer mühendis, birer iş adamı, birer devlet memurlar olacaksınız" dedi.

İlçeye gelen iş adamlarına gösterdiği nezaketli davranışlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan İlçe Kaymakamı Yusuf Güni ise "Ülkemize hayır için bir taş dikenden her kim olursa Allah razı olsun. İş adamları son zamanlarda ilçemizde çok büyük vesilelere imzalar attılar. Onların destekleriyle eğitime çok büyük bir ölçüde katkılar sağlanmıştır" dedi.

Ziyaretin ardından iş adamı İsmail Türk'e, Celal Aras Öğretmenevi'nde ada çayı ikram edildi.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI SELİM İLÇESİNE 12 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU YAPTIRACAK
HAYIRSEVER İŞ ADAMI SELİM İLÇESİNE 12 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU YAPTIRACAK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 13:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?