5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Hayvan hırsızları tutuklandı

Kars'ta 2 ayrı hırsızlık olayında gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Hayvanlarının çalındığını ve bulunduğunu jandarmadan öğrenen vatandaşlar ise duygulu anlar yaşadılar.

Edinilen bilgilere göre ilk hırsızlık olayı önceki gün Arpaçay ilçesinin Değirmenköprü köyünde meydana geldi. Saatlerce çobanın uyumasını bekleyen hırsızlar ağıldan 13 adet büyükbaş hayvanı çaldılar. Aynı hırsızlar daha sonra merkez Esenkent köyüne giderek ahırdan 17 adet büyükbaş hayvanı çaldılar. Her iki olayda da hayvan sahiplerinin hayvanlarının çalındığından haberi olmadı. Bir ihbar üzerine harekete geçen Kars Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk'un talimatları üzerine jandarma ekipleri operasyon başlattı.

Yapılan operasyonda hayvanlardan birinin kesildiği, birini satıldığı öğrenilirken diğer 28 hayvan ise satılmak üzereyken ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı. 2 ayrı hırsızlık olayından gözaltına alınan şüphelilerden 5'i Kars Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

JANDARMADAN ÖĞRENDİLER

Hayvanlarının çalındığını ve bulunduğu jandarmadan öğrenen hayvan sahipleri ise duygulu anlar yaşadı. Teslim edilen hayvanlarını bir bir okşayan vatandaşlar jandarmaya, Kars Adliyesi'ne ve Savcı Osman Çabuk'a bol bol dua ettiler.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
müesel kaya IP: 85.97.102.xxx Tarih : 21.06.2008 16:31:02

böyle hırsızları arındırmak lazım ve en az 20 yıl içeriden çıkarılmasınlar.jandarmaya üstün başarılar dilerim onları allah korusun