6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Hayvan sahipleri uyarıldı

Kars Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Çiftçi Malları Koruma Derneği ile yaptığı görüşmede bundan böyle başıboş hayvan sahiplerine para cezası kesileceğini söyledi.


Sarıkamış Belediyesi, ilçe merkezinde başıboş dolaşan hayvanların sahiplerini Belediye hoparlöründen yaptırdığı anonsla son kez uyardı. Anonsta, başıboş bırakılan hayvanların park, bahçe ve caddeleri kirlettiği, şehir trafiğini de tehlikeye soktuğu hatırlatılırken, bundan böyle hayvanlarına sahip çıkmayan vatandaşlara Belediye ve Çiftçi Malları Koruma Derneği tarafından para cezası kesileceği belirtildi.
Belediye Başkanı İlhan Özbilen, başıboş dolaşan hayvanların turizm kentine yakışmayan görüntüler oluşturduğunu ve halkın bundan büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. Artık kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını da ifade eden Özbilen, “Kentte başıboş dolaşan hayvan sahiplerine Belediye Başkanlığı ile Çiftçi Malları Koruma Derneği tarafından para cezası kesilecek. Şimdiye kadar bu uygulamaya pek gitmedik ama artık caddelerde başıboş dolaşan hayvan sahiplerine gerekli ceza verilecek. Bunun için hayvan sahipleri hayvanlarına sahip çıkmalı ve kent içinde başıboş hayvan bırakmamalı” dedi.


Uygulama, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?