6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Hemşireler şiddetten şikayetçi

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi Başkanı Erhan Sarıkaya, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Hemşireler Haftası' nedeniyle yaptığı basın açıklamasında hemşirelerin sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığını söyledi.


Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve sağlık çalışanlarının hazır bulunduğu basın açılamasında hemşirelere, ''Sağlık melekleri'' diye hitap eden Başkan Erhan Sarıkaya, "Bilindiği üzere her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Hemşireler Haftası'nı sağlık meleklerimiz yine sıkıntılarla karşılamaktadırlar. Şiddet sağlık kurumlarında artarak devam etmektedir. Her gün bir hastanemizde veya sağlık kuruluşlarında hizmet veren hemşire arkadaşlarımızın sözlü veya fiziki şiddete maruz kaldığı haberlerini alıyoruz.

Hemşirelerimizin sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde gösterdikleri fedakarlıkların karşılığında utanılacak şiddet olaylarına maruz kalmaları kabul edilemezdir. Can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet sunmaya devam eden hemşirelerimizin uğradığı sözlü ve fiziksel şiddetin son bulması için gerekli adımlar atılmalıdır. Sağlık çalışanlarının can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet üretmeleri sağlanmalıdır" dedi.


Sarıkaya, "Türkiye'nin her köşesinde hizmet veren hemşire arkadaşlarımız lojman, kreş gibi sosyal sorunların yanı sıra malzeme eksikliği, fiziki mekan yetersizliği gibi çalışma ortamlarında karşılaştıkları olumsuzluklara rağmen görevlerini başarı ile devam ettirmektedirler. Hemşirelerimiz yoksulluk sınırın altındaki maaşlarla geçinmek için uğraşmaktadırlar. Bir kısmı vekil ebe-hemşire gibi istihdam modelleri ile düşük ücretlere mahkum edilmişlerdir. Sözleşmeli olarak istihdam edilen binlerce hemşire arkadaşımız da birçok özlük hakkından mahrum bırakılmışlardır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizde görev yapan yaklaşık 100 bin hemşiremize artık hak ettikleri değer verilmelidir. Mali ve sosyal hakları ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar çözülmelidir. Türkiye'deki hemşire eksikliği giderilmeli, hemşirelerimiz birkaç işe aynı anda koşturmak zorunda bırakılmamalıdırlar. Hemşirelerimizin görev ve yetki sorumlulukları belirlenmeli, yoğun çalışma tempoları hafifletilmelidir" diye konuştu.


Şube Teşkilat Sekreteri Murat Şanlı ise, "Sorunların çözümü için Hemşireler Haftası bir umuttur, beklentidir. Buna cevap verilmelidir. Umarız Hemşireler Haftasında yetkililer klasik kutlama mesajları yerine hemşirelerimizin sorunlarını çözmeye yönelik bir adım atarak, hayırlı bir iş yapmış olurlar. Sorunları çözerek gecesini gündüzüne katarak hizmet veren hemşirelerimizi mutlu ederler. Bizler Türk Sağlık- Sen olarak her zaman hemşirelerimizin yanında olacağız. Hemşirelerimizin sıkıntılarını en yetkili
kişilere iletmeye, çözüm için etkin mücadele etmeye ve her türlü yasal zeminde onların haklarını aramaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 11:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?