5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Her haberde aynı acı

Kendisi de şehit annesi olan Türkiye Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, şehit annelerinin her şehit haberi duyduğunda aynı acıyı yaşadıklarını söyleyerek, "Avazımız çıktığı kadar bağırsakta bu acıyı dindiremiyoruz" diye feryat etti. 

Türkiye Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba dün doğup büyüdüğü merkeze bağlı Hacıveli köyünde gerçekleştirilen okul açılışının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

İçlerinde oğlu askerde olanların da bulunduğu köylü kadınlarının etrafını sardığı Pakize Akbaba, "Öncelikle vatan sağ olsun" diyerek, "Tabi ki bu şehitler artık olmasın diyoruz. Türkiye böyle güllük gülistanlık, iç içe yaşıyoruz. Bu niye? Nerden geliyor bu kurşunlar, mayınlar, mermiler? Bunu yetkililere havale ediyorum. Benim
söyleyecek sözüm yok. Zaten 16 yıldır bunun için mücadele ediyorum" dedi.

Akbaba, her şehit annesinin, şehit haberi duyduklarındaki hissettiklerini ise şu şekilde dile getirdi:
"Bende bir şehit annesiyim. Her şehit haberi duyduğumuzda bir yaranız var ve bu yara olgunlaşıyor. Bu yara çibandır. Onun üzerini devamlı çiziyorsunuz. Feryat etmemek mümkün değil. Avazımız çıktığı kadar bağırsakta o acıyı dindiremiyoruz. Bizim acılarımızı artık dindirsinler. Burada şu anda bir çok asker adayı anneler var. Çocukları askere giden anneler var. Herkes tedirgin. Evlatlarımızı kınalı kuzu gibi davulla-zurnayla, hep böyle toplu halde gönderiyoruz. Türkiye'nin her tarafı bizim. 'Yok şuraya gitmesin PKK terör örgütü var, yok şuraya gitmesin kurşuna, mayına hedef olacak' diye bir kaide yok. O zaman asker göndermesek bu Türkiye'yi kim kurtaracak? Amerika'ya Avrupa'ya teslim mi olalım? Bunu yetkililer duysun. Hep dua ediyoruz. 'Askerlerimiz sağ gitsin, selamet gelsin' Benim oğlum da yeni geldi askerden. Şehit oğlumdan sonra 3 tane asker gönderdim bu vatana. Her zamanda göndericeğiz. Tarihimiz böyle. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmış. Ama böyle vurdum duymazlıkta olmaz. Birazda tedbir alınacak. İlla biz şehit vereceğiz diye bir kaide yok. Çocuklarımız güle güle gitsin, güle güle gelsin diyoruz". 

Oğlu Malatya'da asker olan Asiye Kaya isimli kadın da, "Oğlum Malatya'da asker. Böyle şehit haberleri duyduğumuz zaman huzursuz oluyoruz, üzülüyoruz. Oğlum öğretmendi şu anda Malatya'da kısa dönem askerlik yapıyor" dedi. 

Akbaba bu arada Türkiye Şehit Anneleri Derneği tarafından hazırlanan 'Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır' armalarını okul açılışı törenine katılanların yakalarına astırttı. Akbaba ayrıca, törene iştirak eden 9. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Cemil Güngören ve beraberindekilere yine dernek tarafından yaptırılan ay-yıldızlı boyun atkısı hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?