6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Her köyden 1 koyun bağışı

TFF 2. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan Karsspor, Futbol Federasyonuna olan borcun ödenmesi için ilginç bir yola başvurdu.

İlk etapta bu ayın 20'sine kadar ödenmesi gereken 500 bin TL'yi toparlamak için il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda dillendirilen 'Her Köyde Bir Koyun' kampanyasına merkeze bağlı Tekneli köyünde start verildi. Köylüler, bir koyun için kapılarını çalan Karsspor'a 4 koyun bağışında bulundular.


Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesi'nde geçtiğimiz günlerde verilen yemeğe; Vali Yardımcısı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven, AK Parti İl Başkanı Remzi Aras, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, Karsspor Kulüp Başkanı Rıfat Yıldız, bazı daire amirleri ve Karsspor Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Kulübün sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Futbol Federasyonuna olan borcun nasıl ödeneceği ve ne şekilde önlemler alınacağı konuşuldu. Enine boyuna tartışılan borç sorununa Kulüp Başkanı Rıfat Yıldız'dan ilginç bir teklif geldi. Yıldız, Vali Yardımcısı Turgut Gülen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar'dan köy muhtarlarıyla toplantı yapıp her köyün Karsspor'un borcu için birer adet koyun bağışında bulunmalarını teklif etmelerini istedi. Konu toplantıda esprilerle dillendirilirken fazla vakti kalmayan Karsspor yöneticileri hemen işe koyuldular.


Kulüp Başkanı Rıfat Yıldız ve diğer yöneticiler bir araya gelerek kampanyanın startını verdiler. İşyerlerine kilit vurarak köy yollarına çıkan yöneticiler ilk olarak merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Tekneli köyüne gittiler. Köylülerin sıcak ilgisiyle karşılanan Karssporlular hem takımın içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan söz ettiler hem de projeden bahsederek yardım talebinde bulundular. Karsspor'un 2. Lig'den 1. Lig'e çıkmaması için hiçbir neden olmadığını, azim ve gayretin bunu da aşacağını söyleyen yöneticiler, Karsspor'un hiç kimsenin malı olmadığını herkesin ortak sahip çıkması gereken bir il takımı olduğunu anlattılar.


Karsspor Kulüp Başkanı Rıfat Yıldız, takımın önündeki engellerin aşılması gerektiğini bunların aşılabilmesi içinde birlik ve beraberliğin sağlam temeller üzerine oturtulması gerektiğini belirtti. Geçmiş yönetimin çok büyük fedakarlıklar yaparak takımı 2. Lig'e taşıdıklarını fakat yine benzer maddi sıkıntılar yüzünden bu borcun birikmiş olduğuna da hatırlatan Yıldız, geçmiş yönetime bu fedakarlıkları için teşekkür etti. Yıldız, "Artık yapacak bir şey yok. Bu borcu yeni yönetim olarak bir kucağımızda bulduk. Bundan sonra yapılacak şey tüm Karslılar olarak el birliği içinde takımımızı içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak sonra da en iyi yerlere getirmektir. Bu düşüncelerle hareket ettiğimiz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Yeter ki bu takıma herkes sarılsın ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin. Karsspor bilindiği gibi sadece kent merkezini değil il genelini temsil etmektedir. Şundan eminim ki herkes bu takımın başarısı görünce sevinecek ve sıkıntısı karşısında da üzülecektir.
Şimdi de topluca sevinme zamanıdır. Biz de bundan yola çıkarak takıma köylülerinde katkı vermelerini istedik. Kapısını çaldığımız ilk köyümüz olan Tekneli'den beklediğimizden de fazla ilgi ve destek gördük. Umuyoruz ki her köyümüz aynı duyarlığı gösterir ve bizlerde gayretlerimizi artırarak takımımızı en üst sıralarda tutarız" dedi.


Muhtar Zeki Turan da Karsspor'un borcunun olmasına üzüldüklerini fakat her zaman ne sakıntısı olursa olsun köylüler olarak yardımına koşacaklarını söyledi. Muhtar Turan ayrıca, 4 koyun verdiklerini de vurgulayarak diğer köylerinde aynı duyarlılığı göstermelerini istedi.


Kulübün başkan yardımcısı Ömer Gökalp ise Tekneli köyü halkına teşekkür ederek ilde veya il dışında yaşayan bütün Karslılar'ı, Karsspor'a destek olmaya çağırdı.


Yapılan konuşmalar ve koyunların teslim törenin ardından köylüler hep bir ağızdan Karsspor tezahuratları attılar. Çocuklar ise Karsspor bayrağını da dalgalandırdıkları köyde mini birde futbol gösterisi yaptılar. Kendilerinin de Karsspor'un altyapısında oynamak istediklerini ifade eden çocuklar, "Biz de futbolcu yetişmek istiyoruz. İyi futbol oynuyoruz. Futbolumuzla takıma destek vermek istiyoruz. Bizlere de sahip çıkılsın istiyoruz" dediler. Çocuklar daha sonra Karsspor sloganlarıyla yöneticileri
uğurladılar.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 16:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?