5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Hortum evin çatısını uçurdu

Kars merkeze bağlı Hamzagerek köyünde etkili olan hortum bir evin tonlarca ağırlığındaki çatısını uçurdu.

Betonu bile parçalayan hortum, tarım aletlerini ikiye ayırdı, ortalığı savaş alanına çevirdi. Hortum anında dışarıda olan 4 yaşındaki Melek, annesi tarafından son anda kurtarıldı.

Kars'ın Hamzagerek köyünde dün akşam saatlerinde etkili olan rüzgarla birlikte hortum oluştu. Hortum, merkeze 44 kilometre mesafedeki köyde az kalsın faciayla noktalanıyordu. 120 haneli köyün kenarındaki Halis Özen'e ait evi saran hortum, tonlarca ağırlığındaki çatıyı yere monte edilen demirlerle birlikte uçurdu. Savaş alanına dönen evin çevresinde bulunan Melek ise tehlikeyi fark eden annesi Derya Özen tarafından son ada kurtarıldı. Korkudan ne yapacaklarını aşıran Özen ailesi evin içine adeta hapsoldu.

Kısa süre içinde ortalığı savaş alanına çeviren hortum etkisini kaybettikten sonra dışarı çıkan Özen ailesi gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldular. Aile üyeleri, evin önündeki betonun bile parçalandığını, yere bir metre derinlikte monte edilen kalın demirlerin yerinden söküldüğünü, tarım aletlerinin bile ikiye ayrıldığını, çatının da olduğu gibi bahçede durduğunu gördüler.

Canlarını kurtardıklarına sevinen Özen ailesi adeta kıyameti yaşadıklarını söylediler. Astım hastası 55 yaşındaki Halis Özen, 10 bin YTL tutarında maddi zararlarının olduğunu ve zararı giderecek maddi imkanlarının bulunmadığını belirtti. 50 yaşındaki Asiye Özen de hortum anında şans eseri evin içinde olduklarını fakat çok korktuklarını ifade etti. Kızı Melek'i son anda kurtarmanın sevincini yaşadığını vurgulayan gelin Derya Özen ise ortalığı bir anda toz bulutunun sardığını ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 14:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gözde alkan IP: 78.176.197.xxx Tarih : 6.08.2008 17:18:13

hortum eyer bu çatıyı uçurduysa evin sahibi olan aileye geçmiş olsun diliyorum üzülmesinler allah sabır versin