6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Hüseyin Çelik Kars'ta

Seçim çalışmalarına katılmak ve AK Parti'nin Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş'a destek için Kars'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, anlattığı fıkralarla partilileri gülmekten adeta kırıp geçirdi.

Çelik, başta CHP lideri Deniz Baykal olmak üzere muhalefet partilerine de yüklenmeyi ihmal etmedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş'a seçim kampanyası çalışmaları kapsamında destek vermek amacıyla Van'dan özel uçakla Kars'a geldi. Bakan Çelik'i havaalanında AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti İl Başkanı Ramazan Karakelle, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş ve partililer karşıladı.

Buradan konvoy eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı binasına geçen Bakan Çelik partililere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasını fırkalarla süsleyen ve partilileri gülmekten kırıp geçiren Çelik özelikle de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

SAYIN BAYKAL VE BAHÇELİ'NİN İKTİDARA GELMEK GİBİ BİR NİYETİ YOKTUR

Çelik, "Sayın Baykal ve Bahçeli'nin iktidara gelmek gibi bir niyeti yoktur. Böyle bir ihtimal de yoktur. 2002 seçimlerinden sonra Sayın Baykal, Yaşar Nuri Öztürk'e diyor ki, 'Yaşar Bey iyi ki de iktidara gelmemişiz, iktidar ateşten gömlektir, başımıza belamı açacaktık'. Şimdi Sayın Başbakanımızın performansına bakın. O sadece seçim çalışmaları için memleketini dolaşan bir insan değil. 81 vilayeti fellik fellik dolaşan bir Başbakan var. Gece-gündüz, yağmur-çamur demeden memleketi dolaşıyor. Sadece Türkiye'yi değil. Ortadoğu, İslam ülkeleri, Türk dünyaları ve tüm Batı aleminin itibar ettiği bir insandır. Sayın Başbakanımızı Davos'taki o meşhur çıkışından sonra Türkiye'de Monşer eskisi bazı adamlar dediler ki 'Biz bittik, Amerika bizi defterden sildi. Artık bizim camınıza okurlar, biz dünyada bittik'. Ama ne oldu? Siz kendiniz olursanız, onurlu durursanız, dünya size saygı gösterir" dedi.

MUHALEFETİN YAPTIĞI MUHALEFET TEMEL ANASINI GÖRMESİN MUHALEFETİDİR

Çelik, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın anadan doğma muhalif olduğunu belirterek, "Sayın Baykal anadan doğma muhaliftir. Buna iktidar da hiçbir zaman nasip olmaz. Bunların muhalefeti şudur. Biz Meclis'te Okul Aile Birliği Kanunu görüşüyorduk. Kalktılar kıyamet kopardılar, 'Bu olmasın' dediler. Niye? Bütün mesele şudur; halk memnuniyeti oluşturan ne varsa muhalefet buna karşı çıkıyor. Niye? AK Parti'den daha fazla razı olmasınlar diye. Temel'le Dursun birbirinin can düşmanı. İkisi de suç işlemiş hapse girmişler, idama mahkum olmuşlar. İdam mahkumlarına son arzuları sorulur ya, 'En son isteğiniz nedir' diye. Temel'e sormuşlar, 'Anamı görmek istiyorum' demiş. Dursun'a sormuşlar o da Temel'in düşmanı olduğu için gözlerinin içine kin dolu bakışlarla bakmış, bakmış ve demiş ki 'Temel anasını görmesin'. Şimdi muhalefetin yaptığı muhalefet 'Temel anasını görmesin' muhalefetidir. Bizimle ilgili yaptıkları muhalefetin özünde bu var" diye konuştu.

BİZ, SEÇİM DOLAYISIYLA KÖMÜR FALAN DAĞITMIYORUZ.
BUNU BASİTLİK VE HAFİFLİK KABUL EDERİZ

Kömür ve gıda yardımlarına da değinen Çelik, şunları söyledi:
"Çocuğunu okula gönderen, çocuklarına harçlık veremeyen fakir-fukara anneler çocuklarına karşı boynu bükük kalıyorlardı. Ücretsiz ders kitaplarını zaten veriyoruz. Benim hükümetimin sadece gariban annelere ödediği para 12 trilyon lira (12 Milyon TL) Türk lirasıdır. Sosyal devlet budur. CHP ve MHP bundan dolayı rahatsızdır. Kardeşim, bunlar bu ülkenin insanı. Sosyal devletten siz ne anlıyorsunuz Allah aşkına? Fakirler evinde mutsuz olsun ama AK Parti onlara devletin şefkat elini uzatmasın. Kim bunu bizden bekleyebilir? Biz, seçim dolayısıyla kömür falan dağıtmıyoruz. Bunu basitlik ve hafiflik kabul ederiz. Seçim için kömür dağıtmak bizim defterimizde yoktur. 12 ay her zaman halkımızın yanındayız. Nitekim bu kömürleri halkımıza dağıttık. Bundan rahatsız oldular. Sonra ücretsiz ders kitabı verdik, şartlı nakit transferi verdik, bunlardan rahatsız oldular. Tarım kesimine verdiğimiz destekten bile rahatsız oldular. Bunların tedirginlikleri bunlardır. Hani belediye bir iş yapacağı zaman yazar ya, 'Çevreye
verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz'. Ben de diyorum ki, yaptığımız hizmetlerden dolayı muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

VIZ VIZ SİZDEN BAL BENDEN

Çelik, sözlerine bir fıkrayla şöyle devem etti:
"Şimdi benim Van Bahçesaraylı hemşerimin arı kovanları varmış. Arılar bal yapmıyormuş. O da gidip başkasının kovanından bal araklayıp götürüp satıyormuş. Arısı olduğu için de kimse ondan şüphelenmiyormuş. Öyle ya arınız varsa balınız olacak, ineğiniz varsa sütünüz olacak. Arada bir de bal yapmayan arılarına gidip diyormuş ki, 'Gözünüzü seveyim vız vız sizden bal benden.' Değerli Karslılar şimdi vız vız zamanı. Türkiye kendi kaderine sahip çıkacak."

ÇETELERE, ERGENEKON'A SIRTIMIZI DAYAYARAK SİYASET YAPMIYORUZ.
SİLAHLI GRUPLARA DAYANARAK SİYASET YAPMIYORUZ

"Bizim işimiz hizmet ve gücümüz millettir" diyen Bakan Çelik, "Bizim tek gücümüz var o da sizsiniz. Biz, çetelere sırtımızı dayayarak siyaset yapmıyoruz, Ergenekon'a sırtımızı dayayarak siyaset yapmıyoruz. Silahlı gruplara dayanarak siyaset yapmıyoruz. Biz, milletimizin sağduyusuna dayanarak siyaset yapıyoruz. Bu sağduyu bugüne kadar hep bizi güldürdü, ama memleketi güldürdü. Bugün bizi hazmedemeyenler niye hazmedemiyor biliyor musunuz? Ya diyorlar ki, 'Elitist, seçkinci'. Türkiye'de bugüne kadar bir kaymak tabaka memleketin kaymağını yemiş. Halk sefil olmuş umurunda mı? Ya diyorlar ki 'Kim bu Recep Tayyip Erdoğan. Ya bir taka kaptanının oğludur Kasımpaşa'da büyüdü geldi Türkiye'ye Başbakan oldu. Hüseyin Çelik Van'ın kuşkonmaz, kervan geçmez köyünde dünyaya geldi Milli Eğitim Bakanı oldu, 7 yıldır da Milli Eğitim Bakanı, bir türlü de gitmiyor. Bir de kendi kendilerine diyorlar ki, 'Allah kahretsin, başarıyorlar da'. Şimdi onlar istiyor ki biz başarısız olalım. Memleket batmış umurlarında değil. Bu
Baykal'ın zihniyeti nedir biliyor musunuz? Hani adam diyor, 'Şu komşunun evi yansa da ben de orada yumurtamı pişirsem, omlet yapsam'. Bir çoğu diyor ki 'Şu borsa dibe vursaydı, dolar fırlasaydı'' ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik daha sonra Ardahan'a geçti. Çelik Ardahan'dan da seçim çalışmalarına destek için Iğdır'a geçecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 83.66.191.xxx Tarih : 24.03.2009 14:58:10

karsta bu millet vekillerine oyverenler birdaha ellini vicdanına koysun oyuzu boşa kullansanız bundan daha iyi yaşardık bu vekkiler varken bu kars biter unutmayın yazık şu memleketin bir haline bakın beş yılda bir oy istemeye gelirler insanlar aç kimse bunun farkında deyil yazıkkk