4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Husumeti Kaymakam bitirdi

Kars'ın Kağızman ilçesinde geçen hafta iki köy sakinleri arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı. Olay sonrasında aralarında husumet başlayan köylüleri Kaymakam Şuayip Gürsoy, barıştırdı.

Kağızman'da Duranlar ve Dud köylülerinin kavgası barışla tatlıya bağlandı. 14 Şubat 2012 tarihinde iki köyün silahlı kavgası sonucu 1 kadın hayatını kaybetmiş 17 kişi de yaralanmıştı. Aşiret kavgasına dönüşmeden barışan taraflar herkesin rahat bir nefes almasını sağladı.

Kanaat önderleri ve Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy'un araya girmesiyle bir araya gelen taraflar daha fazla kan akmasına engel oldu. Yaklaşık 500 kişin katıldığı barışa AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Aslan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, kanaat önderleri ve aşiret reisleri katıldı.

Barışta konuşan kanaat önderi Şeh Sait Güner, taraflara yemin ettirerek bir daha kavga olmaması konusunda söz aldı.  Kars Milletvekili Ahmet Aslan ve Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy da taraflarla konuşarak ilçede bu gibi tatsız olayların bir daha yaşanmamasını istedi.

Daha sonra okunan dualarla iki köy tokalaşarak barıştı. Her iki taraf da Kağızman Kaymakam Şuayip Gürsoy'a barışa sağladığı katkı ve girişimlerinden ötürü teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:34:53
Güncelleme :20 Şubat 2012 Pazartesi 18:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?