5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Huzur uygulamaları devam ediyor

Kars Emniyet Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü huzur uygulamalarına bu hafta da devam etti.

İl genelinde yapılan uygulamalar neticesinde kaçak çalışan yabancı uyruklu 2 şahıs yakalanarak sınır dışı edildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin devamının sağlanması, suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile ilgili faaliyetlerin devam ettiği vurgulanarak, çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Buna göre, durumundan şüphelenilen 497 kişinin Genel Bilgi Taramasını (GBT) yapan emniyet güçleri, çeşitli suçlardan aranan toplam 21 kişiyi yakalayarak adli mercilere sevketti. Adli mercilere sevk edilenlerden 6'sı tutuklanırken, 15 şahıs ise serbest kaldı.

Çalışmalar kapsamında kontrol edilen 6 dernek ve lokal, 9 kıraathane, 4 kafe, 1 çay bahçesi, 2 içkili restoranda 150 şahsın GBT ve kimlik kontrolü yapıldı. Yapılan kontroller sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadı.
9 internet kafenin denetimi sırasında 50 şahsın kimlik kontrolü ve üst araması yapılırken ''Taahhüdü ihlal'' suçundan aranan 1 şahıs yakalandı.

16 otelin kontrolü sırasında ise, 19 şahsın GBT kaydı soruldu, 119 şahsın kimlik kontrolü yapıldı ve herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadı.

Ayrıca traktör hırsızlığı ve işyerinden hırsızlık suçlarından yakalanarak adli mercilere sevk edilen 5 şüpheli şahıstan 2'si mahkemece serbest bırakıldı.

İl genelinde yapılan uygulamalar neticesinde, kaçak çalışan yabancı uyruklu 2 erkek yakalanarak sınır dışı edildi.

Uygulamalarına trafikte de devam eden ekipler 39 sürücüye muhtelif suçlardan toplam 7 bin 213 YTL para cezası kesti.

Alkollü araç kullanan 6 şahıs hakkında işlem yapıldı. 13 araç trafikten men edildi ve toplam 129 araca 15 bin 93 YTL para cezası uygulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 21:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?