5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Huzur uygulamaları sürüyor

Kars Emniyet Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü huzur uygulamalarına bu hafta da devam etti.

Genel Bilgi Taraması yapan polis ekipleri tarafından çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alırken adli mercilere sevk edilen 3 kişi tutuklandı 12 kişi serbest bırakıldı. İl genelinde yapılan uygulamalar neticesinde kaçak çalışan yabancı uyruklu 3 kadın yakalanarak sınır dışı edildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin devamının sağlanması, suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile ilgili faaliyetlerin devam ettiği vurgulanarak, çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Buna göre, durumundan şüphelenilen 364 kişinin Genel Bilgi Taramasını (GBT) yapan emniyet güçleri, çeşitli suçlardan aranan toplam 15 şüpheliyi yakalayarak adli mercilere sevketti. Adli mercilere sevk edilen 3 şahıs tutuklanırken 12 şahıs ise serbest bırakıldı.

Çalışmalar kapsamında Kars ilinde faaliyet gösteren 8 dernek lokali, 8 kıraathane, 3 kafe, 2 çay bahçesi kontrol edildi. 187 şahsın kimlik kontrolü yapıldı herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadı.

İnternet salonlarında yapılan uygulamalar da ise 12 internet kafe kontrol edildi, 68 şahsın kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı. 1 internet kafe hakkında ise filtre programı bulunmadığı için yasal işlem yapıldı.

Otellerde yapılan uygulamalarda 13 otel kontrol edildi, 100 şahsın kimlik kontrolü yapıldı, herhangi bir suça ve suç unsuruna rastlanmadı.

İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan diğer uygulamalarda 5607 sayılı kanunda tanımlanan ''Gümrük Kaçağı Motorin Bulundurmak'' suçundan yakalanan bir şahıs adil mercilere sevk edildi. Bin 740 litre kaçak motorin ile birlikte yakalanan ve adli mercilere sevk edilen söz konusu kişi serbest bırakıldı.

İl genelinde yapılan uygulamalar neticesinde kaçak çalışan yabancı uyruklu 3 kadın yakalanarak sınır dışı edildi.

Uygulamalarına trafikte de devam eden ekipler 47 sürücüye muhtelif suçlardan toplam 7 bin 272 YTL para cezası kesti. 5 şahıs ehliyetsiz araç kullanmaktan mahkemeye sevk edildi.

6 şahsa alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı.

16 araç trafikten men edildi ve toplam 85 araca 15 bin 868 YTL para cezası uygulandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:16:34
Güncelleme :27 Haziran 2008 Cuma 16:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?