5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Huzur uygulamaları sürüyor

Kars Emniyet Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü huzur uygulamalarına bu hafta da devam etti.

Uygulamalar sırasında birçok suç unsuru ele geçirilirken, birçok şüpheli kişi de gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin devamının sağlanması, suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacı ile ilgili olarak yapılan faaliyetlerin devam ettiği vurgulanarak, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Buna göre, durumundan şüphelenilen 691 kişinin Genel Bilgi Taramasını (GBT) yapan emniyet güçleri, çeşitli suçlardan aranan toplam 35 kişiyi yakalayarak adli mercilere sevketti.

Kars'ta faaliyet gösteren 9 dernek lokalini de kontrol eden görevliler, 50 şahsın kimlik kontrolünü yaptı. 1 dernek lokaline müsteciri bulunmamasından dolayı gerekli işlem yapıldı. Huzur uygulamalarında internet salonlarını da denetleyen ekipler 17 internet salonu ile 2 oyun salonunu kontrol etti.

Kars'ta faaliyet gösteren toplam 19 kıraathane, 2 kafe, 2 metruk bina, 2 park ve bahçe kontrol edildi, 265 şahsın kimlik kontrolü yapıldı herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadı.

İnternet salonlarında yapılan uygulamada, 17 internet kafe, kontrol edildi, 139 şahsın kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet şarjör ve 2 adet kurusıkı fişek ele geçirildi.

Öte yandan Kars'ta bulunan otellerde yapılan uygulamalarda ise 26 otel kontrol edildi,120 şahsın kimlik kontrolü yapıldı, herhangi bir suça ve suç unsuruna rastlanmadı. Uygulamalarına trafikte de devam eden ekipler 134 araç sürücüsüne muhtelif suçlardan toplam 20 bin 723 YTL para cezası tatbik etti. Uygulamalarda 15 şahıs ehliyetsiz araç kullanmaktan mahkemeye sevk edildi, 18 şahıs hakkında alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı, 44 araç trafikten men edildi ve 420 araca toplam 41 bin 348 YTL para cezası kesildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?