2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

İçme suyu çalışması tam gaz

KARS’TA İÇME SUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kars belediye Başkanlığı’nca başlatılan içme suyu isale hattı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kars’ta bir ay önce başlatılan içme suyu çalışmaları il genelinde aynı anda birçok noktada yapılıyor. Şehir en ücra köşelerine kadar gelen çalışmalar vatandaşlar tarafından olumlu karşılanıyor.

Uzun yıllardan beri yenilenmeyen içme suyu şebekesinin çıkarılan eski boru ve vanaları vatandaşları şaşırttı. Kaleiçi mahallesinde yapılan çalışmalarda vatandaşların su sorunlarını gidermek mahalle çeşmesine eki şebekeden su verildi.

Yapılan çalışmalardan dolayı suyu kesilen Yusufpaşa Mahallesi ile Kaleiçi Mahallesi sakinleri mahalle çeşmesinden içme suyu ihtiyaçlarını kısa süre karşılayabilecek.

Yapılan çalışmaları takip eden Belediye Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi, vatandaşların susuz kalmasının söz konusu olmayacağını söyledi.

Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi; “Bildiğiniz gibi Kars Belediye’si tarafından şehirde içme suyu çalışmaları yapılıyor. Eski borular çıkarılarak yeni ve sağlıklı borularla içme suyu hattını yeniliyoruz. Bu çalışmalarımız esnasında bazı mahallelerimiz suları kesiliyor doğal olarak. Ama biz kısa sürede çözümler üreterek vatandaşların su sıkıntılarını gideriyoruz” dedi.

MAHALLE ÇEŞMESİNE SU VERİLDİ

Şehir merkezinde yapılan çalışmalar hızla ilerlerken bir taraftan da vatandaşların susuz kalmaması için çeşitli alternatifler ve çözüm yollarına başvuruluyor.

Mübarek Ramazan ayını da göz önünde bulunduran Belediye özellikle su çalışmaları yapılan bölgelerde halkın ihtiyacını itfaiye araçlarıyla karışılıyor. Ama Kaleiçi Mahallesi’nde bir ilk yaşandı. Kaleiçi mahallesinin kesilen içme suyu mahalle çeşmesine bağlandı.

Belediye Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi, Kaleiçi’nde yapılan çalışmamız neticesinde mahallenin suyunu kestiklerini ve kesilen suyu mahalle çeşmesinden verdiklerini ifade etti. Çelebi; “Biz halka hizmet etmek için çalışıyoruz. İşte gördüğünüz gibi mahallenin sularını kestik. Ama mahalle sakinlerinin su ihtiyaçlarını karşılamak içinde mahalle çeşmesine su verdik. Böylelikle mahalle sakinlerinin mağdur olmalarını önledik. Biraz yığılma olacak bunu biliyoruz. Ama önemli olan vatandaşın susuz kalmamasıdır. Bizde bu bölgede çalışmalarımızı daha kısa sürede bitirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar vatandaşlar tarafından da ilgi ile karşılanıyor. Özellikle su çalışmaları yapılan yerlerde belediye çalışanları yanına gelen vatandaşlar yapılan çalışmaların sağlıklı olduğunu dile getiriyorlar.

Yer altından çıkan eski borularla değiştirilen yeni borular arasında da kıyaslama yapan vatandaşlar. Yeni boruların daha uzun ömürlü ve sağlıklı olduğuna dikkat çekiyorlar.

KARS’TA İÇME SUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
KARS’TA İÇME SUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
KARS’TA İÇME SUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
KARS’TA İÇME SUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:26:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?