2
Mayıs
2024
Perşembe
KARS

İçme suyu şebekesi'nin temeli atıldı

KARS'TA İÇME SUYU ŞEBEKESİ'NİN TEMELİ ATILDI

Kars Belediye Başkanlığı'nca ihalesi yaptırılan içme suyu şebekesinin temeli atıldı.

Havaalanı yolu üzerinde yapılan temel atma törenine AK Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ak Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Belediye başkan yardımcıları, bürokratlalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kalıcı hizmetler yapmak için göreve geldiklerini söyledi. Bozkuş, "Bir başkalarının gönlünü etmek için onlara belli çıkarlar sağlamak için her hangi bir projeyi hayata geçirmeyeceğimizi ifade ettik. Ve sözümüzde durduk. Bu riskin altına bırakın elimizi kafamızı koyduk. Su şebekesi Kars'ın 50 yıl ilerisine yöneliktir. Başta su şebekesi olmak üzere karar verdik ve bu kararımızın arkasında durduk. Milletvekillerimizle birlikte sonuna kadar bu işin Ankara'da mücadelesini

verdik. Ve ishale hattı arıtma tesisi ve su şebekesinin Kars merkezdeki su şebekesinin toplam maliyeti 40 trilyon TL. İçme suyu ile ilgili olarak belediyemizin hükümetimizle birlikte milletvekillerimiz ile birlikte Kars'a yapacağı yatırımın toplam maliyeti 40 trilyon TL" dedi.

 

"BİZ İŞLERİMİZİ BUGÜN YAP YARIN BOZ MODELİ İLE YAPMIYORUZ"

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özellikle bazı çevrelerce asfalt çalışmalarıyla ilgili haklarında çıkartılan dedikodulara sert cevap verdi. Bozkuş, "Bazı çevreler neden bozulmuş yolların biran evvel asfalt olarak yapılmadığı söylüyor. Bu konuşmaların cevabı işte burada yatıyor. İşte tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını biz makyaj olarak bugün yap, yarın boz, bugün yap yarın sök anlamında yapmayacağız. Çünkü biz Kars halkına söz verdik bu görevimizi yerine getireceğiz bunun içinde yaklaşık olarak 25

kilometre asfalt yapacağız. Bunun da ödeneği sağlandı. Milletvekillerimizle birlikte Ankara'da koşuşturduk bunun ödeneğini sağladık. İşte Faikbey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi, Halitpaşa Caddesi ve buna paralel GAMP Caddesi, Kazımpaşa Caddesi ve Ordu Caddelerinin asfaltlarını yapacağız" diye konuştu.

 

"KALICI ÇÖZÜMLER GETİRECEĞİZ"

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, il genelinde kaldırımlar için 3 trilyon TL ödenek hazırlandığının müjdesini verdi. Bozkuş, "Biz Belediye olarak gerçekten kalıcı hizmetler yapmak istiyoruz. Bütün çabamız gayretlerimiz bu doğrultuda iler yapmaktır. Bunun içinde hakkımızda konuşulanlar bizi pek ilgilendirmiyor. Biz yapacağımız işlerlere, hizmetlerle en iyi cevabı vereceğiz. Bu da bizim gerçekten kalıcı çözüm bekleyen sorunlara yönelik olarak düşüncelerimizi gösteriyor ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını

bugün yap yarın boz modeliyle değil, kalıcı çözümlerle sonuçlandıracağız. Su şebekesinin arkasından kanalizasyon şebekesi yapılacak. Su arıtma tesisi yapılacak. Katı atık toplama tesisi sonuçlandırıldı. Yolların asfaltlama işleri tamamlanacak ve önemlisi bu işler bittikten sonra 3 trilyon ödeneğini hazırladığımız kaldırımlar yapılacak. Biz tekrar ediyorum arkadaşlar hizmet etmek için göreve geldik" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kars milletvekilleriyle birlikte çok sayıda davetlinin de eşlik ettiği içme suyu şebekesinin temsili temel atma töreni yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 14:41:02
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 23:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Karslı IP: 88.234.78.xxx Tarih : 31.05.2010 12:07:26

Sayın Başkan yaptığınız ve yapacağınız işleri diğer illerin belediyeleri yıllar önce yapmış bunu bir zafer gibi göstermenizi anlamak mümkün değil.Yıllardır Karsın Belediye başkanlığı AKP nin elindedir geç bile kaldınız abartmaya gerek yok işiniz yapmak zorundasınız.