6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

İl Genel Meclisi toplandı

Kars'ta 29 Mart'ta seçilen İl Genel Meclisi üyeleri bugün ilk toplantılarını yaptı.

Meclis'te görevler için seçim yapılırken Meclis üyeleri daha sonra Vali Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret etti.

Kars İl Genel Meclisi'nin ilk olağan toplantısı yapılarak İl Genel Başkanı, Başkan Vekili, Katip Üyesi ve Vilayetler Hizmet Birliği'nde İl Özel İdaresini temsil etmek üzere üyeler seçildi. İl Genel Meclis Başkanlığı'na Muzaffet Yağcı seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, "Meclis üyelerini kutluyorum. Geçmiş 5 yılda seçilen İl Genel Meclisi arkadaşlarımız, yönetiminde eski başkanımız, siyasi partilerin düğer üyeleri Kars için çalıştılar. Ulaşılmayacak köy kalmayacak şekilde kaynağı olup da suyu gelmeyecek olan hiçbir köy kalmamış ve ellerinden geldiğince hizmette kusur göstermemişlerdir. Avrupa Birliği'nin (AB) yerel yönetimlerle ilgili yasalar kararlaştırılınca Türkiye'mizde büyük devrim, büyük bir yenilik olarak merkezi hükümet, merkezi idare yetkilerini yerel yönetimlere devretmiştir. Bunlardan birisi de Özel İdareler ve onların karar organı olan İl Genel Meclisi, İl Encümeni. Bu kurulun başı Valimiz Mehmet Ufuk Erden'dir. Elimizden geldiğince
yasalar çerçevesinde hizmet edeceğiz" dedi.

Salgar, "Eskiden köylerden para toplayarak Ankara'ya giden muhtarlar aylarca bekleyip belki köyüme su getiririm umuduyla eli boş bir şekilde dönmüşlerdir. Bu yeni yasa ile en kısa sürede buna çare bulunmaktadır. Böyle bir yanın varlığı 5 yıldır ülkemizde ve Kars'ta yeni hamleler yapılmıştır. En iyi şekilde köylere ulaşarak hizmetlerini yapmıştır. Bulaklardan, artezyen kuyularından, eşme kuyulardan alınan suların yerini şebekeli sular almıştır. Şu an köylerimizde çamaşır makineleri, şofbenler bulunuyor.

Kars Özel İdaresi yasalar çerçevesinde yol standartlarını yükseltmiştir. Geçmiş yıllarda kışın 2 trilyon yakıt parası akaryakıta harcanırken bu 700 bin'e düşmüştür. Yüzde 70 tasarruf edilmiştir. Bunlar el birliği, gönül birliği, yasanın verdiği yetki ve bizleri destekleyen merkezi hükümetin bizlere hizmet sunması olmuştur. 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapılmıştır. 1 trilyon harcandı. Bu sene de anaokulu yapılacak. Yeni dönemde sizlerin aynı huzur, ahenkle, heyecanla, birlik ve beraberlik içinde olacağız.

Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Harun Karslı, İl Genel Meclis 2. Başkan Vekili Mehmet Uray, Asıl Katip üyeleri Mehmet Çakar, Zekeriya Yurtalan, Yedek Katip üyeleri Nizamaettin Karabulut Şehmail Öztürk ve Vilayetler Hizmet Birliği'nde İl Özel İdaresini temsil etmek üzere asıl üye Mehmet Demir ile yedek üye Dağıstan Halitoğlu seçildi. 29 Mahalli İdareler seçiminde 25 İl Genel Meclis üyeliğinin; 17'sini AK Parti, 2'sini MHP, 1'ni CHP, 1'ni DP ve 4'nü ise DTP kazandı. DTP'li meclis üyelerinin dışındaki diğer partilerin Meclis üyeleri daha sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar başkanlığında Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma törenine katıldılar. Çelenk koyma töreninden sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Meclis üyeleri daha sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar'la birlikte Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret ettiler.

Meclis üyelerinin birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu bir şeklikle çalışmalarını dileyen Vali Erden, "29 Mart yerel seçimleri ülkemize hayırlı olsun. İl Özel İdaresi yerel yönetimler olarak yerini alır. En üst kurulu ise Genel Meclis'tir. Bu dönem içerisinde birlikte çalışmak diliyorum. Önümüzdeki süreç içerisinde huzurlu bir şekilde başarılar diliyorum" ifadelerinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:27:26
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 20:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?