6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

İl Koordinasyon Kurulu toplandı

İl Planlama ve Koordinasyon Kurulunun 2007 yılına ait 3’ncü dönem toplantısı Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında yapıldı.

Valilik Gazi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Vali Mehmet Ufuk Erden’in yanısıra, Vali yardımcısı Mustafa Özkaynak, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Muhammet Kaytan, Belediye Başkan Yardımcısı Dünyamalı Demir, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, İlçe Kaymakamları, Belediye başkanları, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Genel Sekreter yardımcısı Fahri Osmanoğlu ve daire amirleri katıldı. Vali Erden, burada yaptığı konuşmada, “Koordinasyon kurulu toplantımız ilimizde özellikle yatırımcı kuruluşların, kurumlar arsındaki koordineyi sağlayacak bu toplantının faydalı olmasını temenni ediyorum. Her kurum kendi icraatları ile ilgili ilimizdeki yaptığı işleri 2007 yılı için son dönem 4’ncü koordinasyon kurulu toplantısına kadar yapılacak projeleri anlatacaklar. Bunun yanında yatırımlarda aksayan ve bu nedenle diğer kurumlarla hareket etmeyi gerektiren konularında burada tartışacağız” dedi.

Kars Belediye Başkan yardımcısı Dünyamalı Demir, “Kars merkezde bulunan yolların asfaltlanması, parke yol yapımı, yaya kaldırımlarının yapım işi, park ve bahçe düzenlemeleri, Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortak proje olan Kars Çayı İslah Projesi, Kars Kalesi Çevre Düzenleme işi, bütün mahallelere çocuk parkı yapımı, 10 Bin kişilik stadyum yapımı projesi, çöp arıtma istasyonu, Valiliğimiz ile birlikte Organize Besi Bölgesi projesi, imar yolları yapımı, kamulaştırmalar devam edecek. trotuar ve bordür yapımları devam etmektedir. Okul duvarlarının yapımı, imar uygulamaları, kanalizasyon arıtma tesisi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile 600 tanesi belediye personeline olmak üzere bin 700 adet konut yapımı, yapılacak İnsanlık Anıtı ile 12 Havariler Kilisesi arasına teleferik projesi, çok katlı otopark, sanatsal ve kültürel faaliyetlerimiz devam edecek. Hayvan borsası oluşturulacak. Tüm çevre yollarımızın ağaçlandırılması yapılacak” diye konuştu.

KAÜ Genel Sekreter yardımcısı Fahri Osmanoğlu da “Üniversitemize 2007 yılı yatırım bütçesi ile verilen miktarlar serbest bırakılan oranlar kadar kullanılmaktadır. Ancak 2007 yılı yatırım bütçesi istenilen oranın çok altında gerçekleşmesi nedeniyle mevcut bütçeye ek olarak çeşitli yatırımlarımıza Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Yatırım Hızlandırma Fonu veya ek ödenek tertibinden ek ödenek talebinde bulunulmuştur. 2007 yılı yatırım programında devam eden ve yeni alınan 200 yataklı Üniversite Araştırma Hastanesi etüt ve tatbikat proje çalışmalar bitirilerek ihale aşamasına getirilmiş olup, önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacaktır. Üniversitemizin toplam proje sayısı 19’dur. Eğitim sektörü 12, sağlık sektörü 1, spor sektörü 1, teknik araştırma sektörü projemiz ise 3 olmak üzere devam eden proje sayımız 17’dir. İhale aşamasında ise 2 projemiz mevcuttur. Bunun yanında çözülmesini istediğimiz sorunlar ve darboğazlar ise, ödeneklerin yetersiz ve zamanında verilmeyişi ile taşıt yetersizliği. Sorun ve darboğaz nedenleri ise, ödeneklerin yetersiz oluşu ve verilen mevcut ödeneklerin ilimizde inşaat sezonunun kısa oluşuna rağmen Maliye Bakanlığı’nca 12 aya bölünmesidir” diye konuştu.
İl Genel Sekreteri Ali Salgar ise şunları söyledi:
“Eski Vali Konağımız restore edilmek üzere ihale edilmiştir. Şu anda çalışmalar devam etmektedir. Yeni yapılacak olan Vali Konağımız ise Çakmak Köyü Yolu üzerinde yapılacak. Bugünlerde ise ihale safhasına geldi. Ayrıca Atatürk İşhanı güçlendirme projesi hazırlandı. Şartname gereği İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Bölümü tarafından onaylanmasına müteakip Bayındırlık Müdürlüğü’müz kanalıyla Bayındırlık Bakanlığı’na onaydan sonra çalışmalarımız devam edecektir. Diğer kamu ve kurumlarımıza ait ödenekler yüzde 100 olarak gönderilmiştir. KÖY-DES kapsamında projeler hızla devam etmektedir. Köy içme suyu ve yol yapımları hızla devam ediyor. Asfalt ihaleleri de devam etmekte. 200 kişilik kız yurdunun Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 17 Ağustos’ta ihalesi yapılacak. Bin tona yakın çimento köylerde ihtiyaçları olanlara dağıtılmıştır. Ani Yolu’nun 10 kilometresinin asfaltlama çalışmaları devam etmektedir ve bu yıl sonunda bitirilecektir. Ayrıca Kars Kalesi arkasında Kent Ormanı projemizde hayata geçirilecektir” .
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 18:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yavuz KARADAĞ IP: 85.104.185.xxx Tarih : 30.08.2007 22:32:07
İl kordinasyon kurulunun taplantılarıda alınan kararlar her köye yol yapılıyor yollar asfaltlanması içi ve köylere su götürlmesi için karar alınıyor.Sarıkamış içesi karaurğan köyünün kötek mahallesini biharp olan köprüsü ve mahallenin suyu getirilmesi karari da alınırsa seviniriz.