6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

İlk aşı Vali Kara'ya

İLK AŞI KARS VALİSİ AHMET KARA'YA

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Kars'a gönderilen domuz gribi aşısı ilk olarak Vali Ahmet Kara'ya yaptırıldı.

Aşılama çalışmaları dolayısı ile Kars Valiliği toplantı salonunda yapılan basın toplantısında domuz gribi ve aşı hakkında bilgi verildi. İlk parti aşının Kars'a geldiğini belirten Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, ilk aşıyı Vali Ahmet Kara ve sağlık çalışanlarına vuracaklarını söyledi. Kars Valisi Ahmet Kara ise en büyük otorite olan Sağlık Bakanlığı tarafından defalarca bu aşının yapılması gerektiği açıklamalarına rağmen zaman zaman basında olumsuz bir hava oluşturulduğunu belirtti. İlin valisi olarak

ilk aşıyı kendisinin yaptıracağını ifade eden Kara "Risk varsa önce biz bu riski alacağız. Eminiz ki diğer aşılardan farkı yoktur. Bunu özellikle yazıp duyurmanızı arzu ediyorum. Vatandaşlar bilinçlendirilerek hayatında daha fazla risklerle karşı karşıya kalmasın. Bunu önlemek de aşıyla olacaktır. Aşı programı bugün itibariyle ilimizde de başlamıştır, hayırlı olsun" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Kars'a gelen bin 500 aşının öncelikle sağlık çalışanları ve hacı adayları için kullanılacağını söyledi. Bundan sonra gelecek aşıların ise çocuklar, gebeler ve riskli gruplar şeklinde vurularak devam edeceğini belirten Dr. Sevinç "2009 yılında aşılar tamamen bitmiş olacak. Aşı yaptırmak istemeyenlere zorla aşı yapmayacağız. Bunun için bir formumuz var onu doldurup vatandaşlarımızın bize vermesi yeterli" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından ilk domuz gribi aşısı Vali Ahmet Kara'ya, daha sonra İl Sağlık Müdürü Fahri Sevinç ve hastane doktorları ile basın mensuplarına yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 11:47:00
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 12:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?