4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

İmdada köylüler yetişti

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Türk Telekom arıza ekipleri Selim ilçesi Gürbüzler köyünde internet iletişim nakil hatlarının tamirine gittiği sırada Bölükbaş köyü Yayla Yolu mevkiinde yoldan kayarak şarampole yuvarlandı. Yolda saatlerce uğraşan ekiplerin imdadına köylüler yetişti.

Selim ilçesinde kardan kapanan Gürbüzler köyü gruplar yoluna internet tamiri için çıkan ekiplerin aracı kara saplandı. Saatlerce mahsur kalan ekibin imdadına Çıplaklı köyüne giden köylüler yetişti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ta da etkili olan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipide Selim ilçesi 20 kilometre uzaklıktaki Gürbüzler grup yolunda, internet arızalarını gidermek için yola çıkan ekip, yolda mahsur kaldılar. Çıplaklı köyüne giden yolcular ellerine aldıkları küreklerle yollardaki karları temizlemeye başladılar. Saatlerce araçlarını kardan kurtarmak için çaba gösteren ekip uzun süre uğraş verdiler.

Küreklerle ve elleriyle karı temizleyerek aracı saplandığı yerden çıkartmaya çalışan Telekom ekipleri bu çabası da sonuç vermedi. Karların içerisinde yollarda giden araçları hem iteleyen hem de arkalarından asılarak ağırlık yapan ekip elemanları zaman zaman tehlike dolu dakikalar yaşattılar. Telekom işçisi cep telefonuyla merkezden yardım istediği yerde yanlarından geçen köylüler yardımına koştular. Köy minibüsünün önüne koşularak çekilen pikap patinaj yaparak köylülerinde yardımıyla yola çıkarıldı.

Yolda bir anda sis olduğunu anlatan Telekom aracının sürücüsü, "Yarım saattir buradayız, çok sis vardı. Yolu tam göremeyince kayarak aşağı düştüm" şeklinde konuştu.

Köylülerin yardımıyla çıkan ekip arızaları gidermek için Sarıkamış'ın Aşağısallı Pınar köyüne hareket ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2012 Pazartesi 18:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?