6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

İnanılmaz ihmal can aldı

Kars'ın Kağızman ilçesinde üst bagajda öğrencileri taşıyan servis aracının freni patladı,

meydana gelen kazada bir öğrenci hayatını kaybetti. Kazada üst bagajdaki öğrencilerden 5'i de ağır yaralandı. Aralarında 8 sivil vatandaşın da bulunduğu 26 yaralı tedavi altına alındı. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü ise jandarma tarafından gözaltına alındı.


Kaza sabah saat 08.00 sıralarında Camuşlu köyü yakınlarında meydana geldi. Camuşlu köyünden Kağızman ilçe merkezine öğrenci taşıyan H.A. yönetimindeki 36 M 8184 plakalı öğrenci servisi, freninin patlaması sonucu köy çıkışında takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada Yunus Kaya(16) isimli öğrenci hayatını kaybetti. Üst bagajdaki öğrencilerden 5'i ağır ve minibüs içindeki 8'i sivil vatandaş 21 kişi çeşitli yerlerinden hafif olmak üzere toplam 26 kişi yaralandı.
Durumları ağır olan öğrenciler; Mustafa Yılmaz, Lale Aksoy, Emre Aksoy, Zeki Önalan ve ismi henüz belirlenemeyen bir öğrenci Kağızman Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kars Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralılar ise Kağızman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Kaza sonucu hayatını kaybeden öğrencinin yakınları hastanede sinir krizi geçirdi. Acılı baba Bahattin Kaya ölen oğluyla birlikte ağır yaralı 5 öğrencinin minibüsün üst bağında yolculuk ettiklerini söyleyerek sürücünün sorumsuzluğuna tepki gösterdi. Sürücüyü öğrencileri üst bagajda taşımaması konusunda uyardığını söyleyerek sürücünün bu uyarıyı dikkate almadığını iddia eden Kaya, "Şoför acemi ve tecrübesiz. Ölen öğrencileri bagaja bindirdiklerinde kendisini uyarmıştım. Oğlumun ölümünden sorumlu şofördür.


Şoförden davacıyım. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Kaya ayrıca, "Oğlum bagaja bindirilmeseydi ölmeyecekti. 3 kuruş para için insanların hayatıyla oynanıyor" diyerek acısından feryat etti.
Kazada feci şekilde hayatını kaybeden öğrencinin annesi Mafize Kaya ise hastanenin koridorunda sinir krizi geçirerek ağıtlar yaktı. Gözyaşlarına hakim olamayan anne, "Ben oğluma bakmaya kıyamazdım, nasıl kıydılar benim oğluma. Oğlumu geri verin. Ben onsuz yaşayamam ölürüm" diyerek isyan etti.
Öğrenci servisinin içinde 20 yolcunun bulunduğu, içeride yer kalmayınca 6 kişinin sürücü tarafından aracın üst bagajına bindirildiği öğrenildi. Ağır yaralanan öğrenciler ile hayatını kaybeden öğrencinin üst bagajda olduklarını söyleyen öğrenciler duruma çok üzüldüklerini belirttiler. Şehit Refik Cesur İlköğretim Okulu'nda okuyan 8. sınıf öğrencisi Engin Dokumacı, "Arabayla gidiyorduk. Arabanın fireni patladı. Arabanın üst bagajında 6 kişi vardı. 6 kişiden ikisi arabanın altında kaldı. İki kişinin durum çok ağırdı. Kars'a götürdüler" şeklinde konuştu.


Kazada burnu bile kanamayan sürücü H.A. ise olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 13:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem polat IP: 78.185.222.xxx Tarih : 5.05.2009 22:47:18

rahmetli dursun dayı otobüsün bagajına atı yatırar ayaklarınıda bağlardı o şekilde karsa hayvan pazarına götürürdü rahmetli aliyar dayının kamyona 15 köyün insanı binerdi ama o zaman vesait tabiki yokdur şimdise köylerde lüks arabalar var ama herne hikmetse öğrenciler bagajda taşınıyor üc beş kuruş alacam diye insanların hayatı hice sayılıyor sürücü göz altına alınmış umarım adalet yerini bulur bu da onlara ders olur saygılarımla