5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

İnternet kafelere sıkı denetim

Kars Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri 12 yaş ve altı öğrencilerin ödev yapma amacıyla gittikleri internet kafeler üzerindeki denetimlerini sıklaştırdı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,internet kafe ve elektronik oyun yerlerinde okulların eğitim ve öğretime açık olduğu günlerde 08.00 ile 18.00 saatleri arasında öğrencilerin okul kıyafeti ile bulunmasının yasaklanmış olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada daha sonra şu bilgiler verildi: "İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi c bendine göre Valilik kararı alınmış olup, yapılacak denetimlerde alınan Valilik kararına uyulup uyulmadığı kontrol edilmektedir. Belirtilen yasaklama ve zorunluluklara uymayan işletmeci veya sorumluları hakkında adli ve idari işlem yapılmaktadır. Bu kontrol ve denetimler Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından günlük olarak yapılmaktadır.12 yaş ve altındaki çocukların eğitim ve öğretimlerini aksatabilecekleri, zararlı alışkanlıklar edinebilecekleri, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine olumsuz yönde etkileyeceğinden, yanlarında veli yada vasileri olmaksızın bu yerlere girmeleri, psikolojik ve fizyolojik gelişime olumsuz etkisi olabilecek şiddet ve pornografik değerleri barındıran, kumar ve uyuşturucu kullanımı gibi kötü alışkanlıkları özendirici oyunların oynatılması ve bilgisayarda depolanması, İnternet kafe ve elektronik oyun yerlerinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin sigara gibi zararlı alışkanlıklar edinmelerini önlemek ve tütün mamullerini kullanmayanların sağlıklarını korumak amacıyla, bu yerlerde sigara içilmesi yasaklanmıştır. Bu kontrollerdeki şikayet ve önerilerin 155 veya e-mail yoluyla karsemniyet@kars.pol.tr adresine bildirilmesini bekliyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 13:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?