6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

İş adamından okuduğu okula vefa

İŞ ADAMI CEZMİ BOZTAŞ'TAN OKUDUĞU OKULA VEFA

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Şehitler Mahallesi İlköğretim Okulu'nda oluşturulan Bilişim Teknolojileri Sınıfı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışa, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, İl Genel Meclisi Üyeleri Harun Kars'lı ve Zeynel Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekici, Şube Müdürü Atakan Karabağ, İşadamı Cezmi Boztaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yıllar önce aynı okulda okuyan iş adamı Cezmi Boztaş'ın katkılarıyla okul bünyesinde yapılan Bilişim Teknolojileri Sınıfı'na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da 10 adet internet bağlantılı bilgisayar verildi.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Altunbaş, Sarıkamışlı iş adamı Cezmi Boztaş'ın yıllar önce eğitim gördüğü okuluna katkı sağlamasının kendilerini, eğitim camiasını ve en önemlisi de öğrencileri mutlu ettiğini söyledi. Altunbaş "Eğitim, toplumumuzun her kesiminin sorumlu ve duyarlı davranacağı bir konudur. Bu yüzden geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine en hızlı şekilde çıkarmasının yolu bilişim teknolojilerinden geçmektedir. İlköğretim çağındaki öğrencilerimize böyle bir sınıfın hazırlanmasında katkı sağlayan Cezmi Boztaş'a teşekkür ediyorum. Duyarlı iş adamlarımızın her zaman olduğu gibi bundan sonra da eğitime desteklerini sürdüreceklerine inanıyorum. Sınıfımızın öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

İş adamı Cezmi Boztaş ise, "Yaklaşık 35 yıl önce bu okulun sıralarında ben de eğitim görmüştüm. Sarıkamışlı iş adamı olarak eğitime imkanlar ölçüsünde her zaman destek vermeyi kendime görev edindim. Okuduğum okulda böyle bir sınıf hazırlanmasında katkı sağlayarak bir nebze olsun vefa borcumu ödemek istedim. Bundan sonra da desteklerimizin devam edeceğini ifade etmek isterim. Sınıfımızın bu teknoloji çağında daha bilgili ve yetenekli öğrenciler yetiştireceğini umut ederek, hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Bilişim Teknoloji Sınıfı'nın kurulmasında emeği geçen iş adamı Cezmi Boztaş'a teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci de, "Sarıkamış'ın Türkiye genelindeki kalitesini bu çocuklarımız artıracaktır. Bilişim Teknoloji Sınıfı bizler için çok önemli. Okullarımızda bilime, çağa ayak uyduracak her atılımı desteklemek, öğrencilerimizle birlikte olmak ve kendilerine katkıda bulunmak bizim için onur vericidir" dedi.

Konuşmaların ardından konuklar, açılışı yapılan sınıfı gezerek ilgililerden bilgi aldılar.

İŞ ADAMI CEZMİ BOZTAŞ'TAN OKUDUĞU OKULA VEFA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:40:05
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 15:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?